NEMZETI SAJTOS-PIRÍTÓS NAPJA | Szeptember 15.
Szeptember 15-én a Nemzeti Sajtos Pirítós Napján ennek a klasszikus ételnek a sajtos finomságát élvezhetjük.Egyszerű, de finom, a sajt és a pirítós jól illik egymáshoz. Egy kis vaj is segít abban, hogy minden szépen összeolvadjon. Minél ropogósabb a kenyér, annál jobb. Kiváló köret, de a sajtos pirítós kielégítő nassolnivalót is nyújt.
Bár az ünnepek nem a legrövidebb időn belül vannak a naptárban, a szénhidráttartalmuk miatt nem tudjuk túlszárnyalni őket. A sajt és a pirítós tökéletesen kombinálható a levesbe mártogatva. A vacsora közbeni beszélgetés közepén egy darab sajtos pirítós lengése hangsúlyosan hangsúlyozza a történetünket, különösen, ha egy monológot egy kielégítő falattal zárunk.
Sokakat meglephet, ha megtudjuk, hogy a finomságot Del Johnson alkotta meg. 1958-ban nyitotta meg első Sizzler éttermét. Azonnali sikert aratott. És bár a recept az évek során kissé változott, a sajtos pirítós koncepciója nem.
Több mint 60 évvel később a sajtos pirítós továbbra is kedvelt étel az egész országban. A legjobb sajtokkal és kenyérrel, előételként, levessel vagy főétellel tálalva, a sajtos pirítós számos ételhez jól illik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése