2024. január 27., szombat

Dávid és Jonatán

1Sámuel 20; 2 Sámuel 9 

A történet 1. Sámuel és 2. Sámuel részéből származik. A két könyv egy Sámuel nevű emberről kapta a nevét, aki szerette Istent, az Ő  prófétája volt. Elmondta az embereknek, amit Isten akart, hogy tudjanak. Ebben a történetben a HŰSÉGRŐL lesz szó.

A hűség nagy szó, igaz? A hűség azt jelenti, hogy azt teszed, amit mondasz. Olyan ez, mint egy ötös egy baráttól, aki azt mondja: „A barátod leszek, bármi is történjen!” Kezdjük két jó baráttal, Dáviddal és Jonatánnal.

Egy napon ennek a két jó barátnak el kellett búcsúznia egymástól. Nagyon nehéz volt. Megígérték, hogy mindig barátok maradnak. David és Jonathan olyan jó barátok voltak, de aztán el kellett búcsúzniuk. 
Később Dávid lett a király, és eszébe jutott az ígérete, hogy mindig jó barátja lesz Jonatánnak.

Dávid király HŰ akart lenni, és azt tenni, amit mondott. Ezért Dávid király úgy döntött, hogy keres valakit Jonatán családjában, akivel kedveskedni tud.

Nos, ez NAGY munka volt, mert Dávid király nem tudta, hol van Jonatán családja. De Dávid király hűséges volt, és sok munkást küldött, hogy segítsenek megtalálni Jonatán családját. És képzeld csak? Amikor a munkások visszajöttek, találtak valakit Jonathan családjából! Jonatán fia volt, Mefibóset.

Amikor Dávid király meglátta Mefibóset, tudta, hogy segítségre van szüksége, mert Mefibóset nem tud járni. Dávid király a HŰSÉGET választotta, és bevitte házába Mefibóset. Dávid király a HŰSÉGET választotta, és visszaadta Mefibósetnek családja földjét.

Dávid király a HŰSÉGET választotta, és lakhelyet adott Mefibósetnek.  
Dávid király a HŰSÉGET választotta, és embereket adott Mefibósetnek, hogy segítsenek gondoskodni róla.

Dávid király a HŰSÉGET választotta, és hagyta, hogy Mefibóset egyen a király asztaláról élete végéig!  
Dávid király hűséges volt barátjához, Jonathánhoz, és gondoskodott fiáról. 
David a HŰSÉGET választotta.  
És Jézus segíthet a HŰSÉG választásában is, mert Jézus mindenben segíthet!

Képek: http://freebibleimages.org


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése