2017. június 11., vasárnap

Kihívás # Adj időt magadnak!


Voltatok már így? Hogy nem is tudod, mit tegyél, milyen feladataid vannak, és még sorolhatnám. De egyszer csak elfáradsz. Érzed ezt konkrétan. Most én így vagyok. A május hónap nagyon kikészítette az energiáimat, és elfáradtam. Kicsit stresszelek is. Sokszor van úgy, hogy komoly és nehéz döntéseket kell hozni. Egy idő után az ember lánya elfáradt. A főzésben, a takarításban, a szervezésekben, a gyerekek hurcolásában, hogy nyomon kövesd kivel mikor mi történik, hova kell menni... elfárad az ember. 
És úgy érzem most az utóbbi időben, hogy a fáradtságot kezelni kell. Az anyukáknak időt kell adni magának.

Néhány fontos érv, hogy magadra is figyelj!


1. Idő, amelytől jobb anya lehetek. - Szeretek anya lenni, de azért elfáradok ebben. A gyerekeim sok energiát vesznek el, főleg, amikor nem éppen a legjobb formájukban vannak. 
Azon gondolkoztam, hogy ha kicsit pihentetem az "az én vagyok a legjobb anya, és tele energiával"- érzést... Talán nem lennék olyan fáradt, vagy türelmetlen. Mert az vagyok. 
Úgy gondolom, hogy kell néha mély lélegzetet kell vennem, és újra erőt gyűjteni a mindennapokhoz. Ez most hamarosan meg fog változni. :)
Mostanában nagyon sokszor éreztem, hogy elfáradtam és stresszes vagyok. Nem igazán volt időm önmagamra, odafigyelni arra, hogy mi történik bennem, körülöttem.És sok helyzet hozott ki belőlem rossz dolgokat. :(

2. Fontosak a minőségi kapcsolatok. - A rohanás teszi ki a mindennapjaim nagy részét. El az iskolába, rohanás haza, itthon utolérni magam, rohanás tanítani, rohanás boltba, délutánonként úszásra, gitárra, mindenféle különfoglalkozásra. Néha az ember odaköszön valakinek, futva... esetleg kicsit beszélget az ovi udvarán vagy az iskola előtt, és rohan tovább. Nem annyira szeretek rohanni, mégis ez az év csak erről szólt. 
Én alapvetően egy társasági ember vagyok. Szeretem az embereket, szeretek közöttük lenni, szeretek beszélgetni, szeretem, ha történik valami. Ahogy szoktam mondani, nekem fontos, hogy TUDJAK ÖSSZETETT MONDATOKBAN BESZÉLNI. 
Szükségem van arra, hogy felnőtt emberekkel találkozzak és kommunikáljak, mert ekkor érzem, hogy felnőtt vagyok. Ami persze nem jelenti azt, hogy nem szeretek itthon lenni és a család ügyeit intézni, főzni, alkotni, pakolni, írni... de én úgy gondolom, hogy szükségünk van minőségi kapcsolatokra. Ezt itt most nem a házasságra értem, mert természetesen az a legfontosabb, hanem az emberi kapcsolatokra. 

3. Idő az egészségre. - Az egyik kedvenc elfoglaltságom az utóbbi időben a biciklizés lett. Régebben sokat kerekeztem, de aztán, amikor idekerültem Mórra, a hegyek kivették az energiámat. Meg aztán a gyerekek mellett sem tudtam. De most újra, és nagyon-nagyon élvezem. Amikor összeházasodtunk Férjjel, kaptam tőle egy bicót, de tényleg keveset használtam. Csak az utóbbi 1-2 évben került elő, és használatba. Mivel tudjátok rólam, hogy mindent elnevezek, így természetes volt, hogy a biciklimet is. Logannak hívják. :)
Itt a nyár, és nagyon szeretem. Meg persze a sétálást is, amit szintén előtérbe helyeztem a gyerekeimmel. Aztán pedig itt az úszás is, amit nem olyan régen kezdtem újra. :) És persze az edzőterem pedig nagyon hiányzik.

 
4. Kellene keresni valami hobbit, tervet a jövőre nézve. - Szeretek kézműveskedni, de már régen csináltam bármit is. Az egyetlen alkalom ezekre a gyerekfoglalkozások és a Zsófival töltött hittan órák :) 
Szeretnék többet olvasni, ott tornyosulnak az elolvasásra váró könyvek a polcomon. De jó is lenne, ha újra lenne időm...
Szeretnék többet írni. Még többet. Ebben az évben nem volt rá időm, de most formálódik sok új téma a fejemben és a gépemben. Remélem, hogy kiadót is találok rá. :)


5. Csendes idő az Úrral. - Ez az egyik legnagyobb vágyam. Az utóbbi időben kevesebb idő jutott a lelki életemre. Keveset olvastam Bibliát, időt fordítva az Úrral töltött időre. 
Szeretnék erre jobban odafigyelni.
De erről már többször írtam, és még biztosan fogok is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése