2017. június 2., péntek

Vega Vadas

Mostanában több finom vega étek kerül majd a blogra, ahogy megígértem. A főzőcskézés jó dolog, még akkor is, ha az ember lánya dög fáradt napokat él meg.

Most a Kisfiam első számú kedvencét hoztam nektek :) Persze, mi is szeretjük, de nála ez és a tojásos nokedli mindent visz :)
Ez az étel nagyon egészséges, mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek egyaránt, hisz szinte mindenféle zöldséget tartalmaz.

Hozzávalók: 8 szója szelet, 3 db sárgarépa, 3 db petrezselyem + zöld, 1 db közepes fej karalábé, 1 nagy fej hagyma, 1-2 kelkáposzta levél, kis fej zeller + zöld, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, só, olaj, 2 dl tejföl vagy vegán tejföl, 2 teáskanál mustár, 1 evőkanál liszt.

Elkészítése: 
1. A szója szeleteket sós vízben megfőzzük. A boltokban kapható Vad pác fűszerkeverékkel és olajjal sóval vegyítve állni hagyjuk. 
2. A zöldségekre annyi vizet öntsünk, hogy épp ellepje, puhára főzzük majd a levét leszűrjük. A karalábét, ha fás, a zöldeket, a paradicsomot, paprikát, babérlevelet, kiszedjük a zöldségek közül mert ezekre nincs szükségünk. (Én nem mindig teszek bele.) A fenn maradó zöldségeket a lé egy részével összeturmixoljuk, és összekeverjük a többi lével. Annyi levet hagyjunk, amennyi mártást szeretnénk. 
3. A szója szeleteket lisztbe forgatjuk, kevés olajon mindkét oldalát barnára sütjük, és belerakjuk az elkészített lébe Tejfölbe belekavarjuk a mustárt, csapott kanál lisztet, felengedjük a mártásból kivett kb. 2 dl  lével. (Erre azért van szükség, hogy ne legyen csomós a mártásunk) Beleöntjük, és ismét felforraljuk. Vigyázzunk, mert ilyenkor könnyen odaég a szója szelet az edény aljára!

Spagettivel tálaljuk. Elkészíthetjük szója nélkül is, így is tartalmas tápláló ételt kapunk.
Anyósomnál krumpligombóccal esszük, de Nimród úgy nem szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése