2017. július 15., szombat

Krumplis tészta és virslis kifli

Mint említettem mi az egyszerű ételek hívei vagyunk.
Bár szívesen olvasgatok főzős blogokat, de bevallom, sokszor számomra olyan furcsa, hogy olyan gyönyörűen néz ki minden étel, és minden tökéletes.
Nem láttam a Született feleségeket, csak egy részletet, amikor Bree (utánanéztem, mert nem tudom a szereplőket), aki tökéletes feleség látszatát kelti és mutatja, órákat tölt a konyhában és mindenféle látványos ételeket tesz a gyerekei és a férje elé. Aztán a gyerek megkérdezi: "Nem ehetnénk valami egyszerűbbet?  - Már nem tudom milyen egyszerű ételt kért, de Bree lehurrogta, hogy "nem feleslegesen tölti az idejét a konyhába, és ezt kell megenni. Tisztelnie kell az ő munkáját."

Gondolkodtam ezen. Én nem szeretek sok időt tölteni a konyhába, mert akkor nem jut idő a gyerekeimre, ami szerintem sokkal fontosabb. Persze főzni muszáj, mert enni kell.

Nos, nálunk ez a veszély nem fenyeget. Férj is az egyszerű, magyaros ételek híve és én is. Így ebből a szempontból nincs nehéz dolgom. (Anyósom ellenben remekül főz, tehát ebből a szempontból viszont nehéz a dolgom - de minden nem lehet tökéletes.)

És az kedvenc ételem ez: KRUMPLIS TÉSZTA.

Ez az egyik olyan étel, amit bármikor, bármilyen körülmények között meg tudok enni. És a káposztás tészta a másik. Lelkesedem a tésztás ételekért.

Férj pedig ezért lelkesedik: VIRSLIS KIFLI!
Judit barátnőm egy Road-Showjára mentünk el, ahol készített ilyen finomságot. Abban ugyan húsos virsli volt, de Férjnek annyira ízlett, hogy gondoltam, megcsinálom amolyan vegásan. Mert igen, létezik  nem húsos virsli! Szójavirslivel készült.
Arányokat nem tudok írni, mert a kelt tésztákat mindig szemre készítem.
De ez nektek, ügyes háziasszonyoknak meg sem kottyan!

A kifli elfogyott. Persze a tészta is, mert a gyerekek is nagyon szeretik.
Mert mi ilyen egyszerű család vagyunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése