2017. július 2., vasárnap

Frankfurti leves

Írtam már, hogy nem igazán a kedvenc elfoglaltságom a főzés. (Kicsit olyan ez nekem, mint az alvás, amire szintén sajnálom az időt, de kell, mert szüksége van rá a szervezetnek.) Főzök, mert sohasem jön egy angyal vagy egy tündér, hogy helyettem ezeket megcsinálja. Olyan sem jön el, aki elmosogatna helyettem (bár már létezik a családban Mabel, a mosogatógép) vagy kitakarítana, vagy bármi ilyesmit megcsinálna. Nem is értem miért.  :)
Bár az utóbbi időben sokat alakultam. Még néha főzni is szeretek. :)

Ezzel szemben szívesen olvasgatok gasztroblogokat, és nézek főzős műsorokat, mert az  meg tetszik, ahogy mások lelkesednek a főzésért, a sütésért. A sütésért én is jobban lelkesedem, mostanában viszont kevesebb időm van ilyesmire.


Én szinte minden nap főzök. Vannak családi kedvencek és vannak, amiket csak kipróbálok, mert enni meg nagyon szeretek, szeretünk.

Ám létezik egy leves, amiért egyszerűen rajongok. Sokáig nem tudtam milyen jó is ez, de nagyon finom.
Ez pedig a :

FRANKFURTI LEVES
Ebben a levesben semmi kivetni valót nem találhatnak a húsfogyasztók sem, hisz a szója virsli kitűnően pótolja a húsból készült virslit, amelyben megjegyzem lassan több a szójaliszt mint a hús.
Anyukámnak is az egyik kedvence. Amikor eljön hozzánk, akkor mindig meg kell főznöm neki :)

Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 40 dkg krumpli, 2 dl tejföl, vagy vega tejföl, 2 evőkanál liszt, teáskanál piros paprika, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 fej hagyma, 1 evőkanál majoránna, köménymag, olaj, tengeri só, 4 db szójavirsli

Ennek a levesnek a jellegzetes ízt a majoránna adja ezért, nem kell meglepődni, hogy 1 evőkanállal kell beletennünk, sőt aki szereti ennél többet is tehet bele.

Elkészítés: A kelkáposztát vastag csíkokra összevágjuk és odatesszük főni. Krumpliból a szokásos módon, hagyma, pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom és a fűszerek felhasználásával jó sűrű pörköltet készítünk. Majd miután megfőtt a káposztánk összekeverjük, lisztből a tejföllel habarást készítünk, behabarjuk, és ismét felforraljuk. A szója virslit karikára vágjuk és belerakjuk, főzni nem szabad, mert könnyen szétmállik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése