Bár az utóbbi időben sokat alakultam. Még néha főzni is szeretek. :)
Ezzel
szemben szívesen olvasgatok gasztroblogokat, és nézek főzős műsorokat,
mert az meg tetszik, ahogy mások lelkesednek a főzésért, a sütésért. A
sütésért én is jobban lelkesedem, mostanában viszont kevesebb időm van
ilyesmire.
Én
szinte minden nap főzök. Vannak családi kedvencek és vannak, amiket
csak kipróbálok, mert enni meg nagyon szeretek, szeretünk.
Ám létezik egy leves, amiért egyszerűen rajongok. Sokáig nem tudtam milyen jó is ez, de nagyon finom.
Ez pedig a :
FRANKFURTI LEVES
Ebben
a levesben semmi kivetni valót nem találhatnak a húsfogyasztók sem,
hisz a szója virsli kitűnően pótolja a húsból készült virslit, amelyben
megjegyzem lassan több a szójaliszt mint a hús.
Anyukámnak is az egyik kedvence. Amikor eljön hozzánk, akkor mindig meg kell főznöm neki :)
Anyukámnak is az egyik kedvence. Amikor eljön hozzánk, akkor mindig meg kell főznöm neki :)
Hozzávalók: 1
fej kelkáposzta, 40 dkg krumpli, 2 dl tejföl, vagy vega tejföl, 2
evőkanál liszt, teáskanál piros paprika, 1 db zöldpaprika, 1 db
paradicsom, 1 fej hagyma, 1 evőkanál majoránna, köménymag, olaj, tengeri
só, 4 db szójavirsli
Ennek
a levesnek a jellegzetes ízt a majoránna adja ezért, nem kell
meglepődni, hogy 1 evőkanállal kell beletennünk, sőt aki szereti ennél
többet is tehet bele.
Elkészítés: A
kelkáposztát vastag csíkokra összevágjuk és odatesszük főni. Krumpliból
a szokásos módon, hagyma, pirospaprika, zöldpaprika, paradicsom és a
fűszerek felhasználásával jó sűrű pörköltet készítünk. Majd miután
megfőtt a káposztánk összekeverjük, lisztből a tejföllel habarást
készítünk, behabarjuk, és ismét felforraljuk. A szója virslit karikára
vágjuk és belerakjuk, főzni nem szabad, mert könnyen szétmállik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése