2018. október 24., szerda

Szeretem az ősz hangulatát

Ősz van. Szeretem az őszt. Szeretem a színeit, a hangulatát, bár most nálunk éppen esik. De én ősszel ezt is szeretem. Valahogy része. Szeretem, hogy ilyen színes. Én egyébként nem viselek színes dolgokat. A szürke-kék-fekete ruhákat szeretem a legjobban. De évszakilag az ősz a kedvencem. A nyár olyan egyszínű, nem? Minden csupa zöld. Télen fekete-szürke a táj, jobb esetben fehér. (Egyébként ezt is nagyon szeretem.) Még a tavasz is jó, mert akkor meg virágok nyílnak                     


Viszont nem szeretek fázni. Ilyenkor kimondottan szeretek vastag pulóvert, harisnyát és vastag szoknyát hordani, amiben nem fázom. Ezt sokan nem értik, de szerintem a harisnya (főleg, ha jó vastag), akkor sokat véd. Nadrágban fázom. 

Szeretem szeretem nézni a falevelek különleges színkavalkádját. Ilyenkor is rácsodálkozom a teremtett világ gyönyörűségére, és arra, hogy milyen jó, hogy vannak évszakok az életemben.

Katával élmény még az őszt is megélni. Nagyon vicces gyerek. :)

 És ilyenkor, egy évben egyszer kakaót iszok.
Ez talán vicces, de így adódott. Nem iszom tejet, mert nem szeretem. Van itthon, mert a gyerekeim szeretik, és néha sütéshez is felhasználom, de magát a tej jellegét, állagát és ízét nem szeretem.
Ám ilyenkor ősszel, amikor elkezd hűvösödni, vágyik az ember valamiféle melegségre, és egy frissen gőzölgő meleg kakaó kimondottan jót tesz az ember lelkének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése