2018. október 2., kedd

Kukoricafőzelék

Az ember mindig meglepődik a gyerekeink. Én is így voltam ma.
A Kisfiam még mindig bonyolult eset, és még mindig nehéz neki főzni, mert válogatós. Azonban, amit ebédre odapakolok az iskolába, azt ő mindig megeszi, ellentétben Zsófival, aki nem. Rendszeresen visszahozza az ebédet, amitől teljesen kiakadok.
Mindezt úgy, hogy megbeszéljük, hogy ki mit kér, és azt teszem nekik. Próbálok több fajtát készíteni, hogy mindenki örüljön, és kisebb adagokat, hogy ne menjen kárba.
Hát, nem nyert.

A gyermekeim mindig lelkesedtek a kukoricafőzelék iránt. Így egyszer azt kértek. El is készítettem nekik, ahogyan én szoktam, bár mivel én magam nem szeretem a főzeléket, nem volt könnyű dolgom. A végeredmény elég jó lett. Szerintem finom lett, pedig én tényleg nem vagyok egy nagy főzelékes.
A gyerekek is lelkesek voltak, egészen addig, amíg meg nem kóstolták. Kisfiam hősiesen ette, de mivel volt benne majoránna rögtön gyanúsan méregetni kezdte, hogy ez mi lehet.
Küzdött egyem meg, mert kedves akart lenni (nagyon jó természete van ilyen tekintetben).
Hozzávalók: 1 konzerv kukorica, kb. fél liter víz,4-5 evőkanál olaj,1-2 evőkanál liszt,1 pohár tejföl,1 evőkanál mustár,1 evőkanál cukor,1 teáskanál majoranna,só,bors,ételízesítő
Elkészítés: A kukoricakonzervet felbontom, a kukoricát szűrőn lecsepegtettem. Odatettem főni kb. fél liter vízben. Adtam hozzá sót, borsot, ételízesítőt, majorannát, majd néhány perc forrás után, hozzáadom a rántást. 4-5 evőkanál olajban az 1-2 evőkanál lisztet csomómentesre keverem, majd picit megbarnítom, s érdemes 1-2 szedőkanállal a forró léből előbb rászedni, elkeverni, így nem lesz csomós, s csak ezután beleönteni a keveréket a forró lébe. Ezután belekeverem az 1 evőkanál mustárt, a cukrot, a simára kikevert tejfölt, s pár perc forralás után már kész is a főzelék! 

Tényleg finom lett, de a kisfiam azt mondta: 
"Jó ez anya, csak az oviban finomabb volt. Menj be, és kérdezd meg, hogyan csinálják!"

Úgyhogy nem volt más választásom, reggel gyorsan máshogy kellett megoldanom. Kisfiam, aki leveses vitt hamis húslevest, meg tésztás-sült szóját. Ez utóbbiról nincs képem, mert annyira gyorsan kellett kitalálnom valamit, hogy nem volt időm alkotni.
A holnap egy új nap és újabb kihívás. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése