2018. október 30., kedd

Zabpehelykása

Mi általában a hagyományos reggeliformákat szeretjük. Mármint a kenyeret és a rávalót.
De vannak barátaink, ismerőseink, akik szerint az édes reggeli mindennél fontosabb, mert egyrészt energiát és kalóriát ad, másrészt az ember nem kívánja úgy az édességet napközben.
Nos, sajnos ez nálam / nálunk nem így működik. Sok mindenben igazuk van, és egyszer, amikor nem lesz rohanós az időm erről is szeretnék írni (mint sok más mindenről), ami az étkezéssel meg egészséggel kapcsolatos.
Ám van egy étel, amit mindenki szeret. Na jó, talán a kisfiam a kivétel, de mindenféle felturbózás nélkül megeszi. Nyáron, amikor Bózsván, a táborban voltunk ott sokat volt kása reggelire, és általában ő volt az, aki a családból megette. Csak úgy. Se lekvár, se gyümölcs, se semmi nélkül :)

Viszont, ami tény, hogy ez az egyetlen olyan kása, amit nagyon szeretek. És szeretettel tudom ajánlani. Mert tényleg jó és finom, és tényleg erőt és energiát ad egy délelőttre, ráadásul tapasztalatból mondom, hogy én az összes gyermekemnél sokat ettem, és sok tejem is volt és van tőle :) Erre is jó. A zabpehely amúgy is egy jó találmány, és szeretettel ajánlom. Sok mindenhez lehet használni.



















Szóval, a KÁSA.
Én általában a Lidl-ben veszem a zabpelyhet :) - nem népszerűsítem a Lidlt, csak szerintem sok jó dolog van ott.
Kb. 1 pohár zabpelyhet dupla annyi vízben főzök meg. Lehet növényi tejben, de én jobban szeretem így.
Egy kicsit megsózom, még akkor is, ha ez egy édes étel, a só mindenbe kell.
Aztán, amikor már kicsit olyan "szottyos", elzárom és teszek bele minden finomságot. Kókuszreszeléket, mazsolát, diót, és almát. Egy kicsit megvárom, amíg jól összeérik az íze, de nagyon hamar lehet enni. Úgymond azonnal.
Mi mézzel esszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése