2018. október 23., kedd

Nutellás muffin

Az a baj (vagyis nem baj :) ), hogy a családban csak én szeretem igazán a Nutellát. Meg Kata, de ő is csak palacsintában vagy gofrin. Mindig van itthon, és leginkább én eszem (lévén édességfüggő), és bár nagyon szeretem, de nem tudom mindig gyorsan elfogyasztani, így megpróbálom süteményekbe felhasználni.

A NUTELLA ÉS ÉN

Az első találkozásom vele Németországban történt. Nagyobbik bátyám évtizedek óta kint él, és én még gyerek voltam, amikor kimentünk hozzá látogatóba. Éppen akkor voltunk, amikor NDK és NSZK egyesült. Jó régi történet. :)
Potom pénzért lehetett mindenhez hozzájutni, megvenni. Emlékszem, kisebbik bátyám akkor és ott kapott az akkori kordivatnak megfelelően "veszkócsizmát", amitől én kiborultam, mert tőlem távol állt, de hát a bátyusom és én ég és föld vagyunk. Még most is :)
Nos, a bátyáméknál - a németek - tették elém először a barna kenyeret és a nutellát. Eléggé kiakadtam. Akkor még fanatikus húsevőként - és a változatosságot nem szerető emberként - kiakadtam rájuk, hogyan gondolják, hogy én ilyet egyek! Napokig csakazértsemkóstolommeg!-et játszottam. Aztán a kíváncsiság nagyobb lett, így egy reggel, sutyiban, amikor nem látták (nehogy lássák, hogy engedek az elveimből!!!!) megkóstoltam. És onnantól elvesztem. Ez lett a reggelim...

Most egy muffin-receptet hoztam (mert ha még nem mondtam volna, nagyon szeretem a muffint).

kép az internetről
Nem igazán van időm a főzésre, fotózásra meg végképp, de nem is ez a cél, hanem, hogy jót együnk. Ez esetben egyek :)

Hozzávalók:
  • 7,5 dkg vaj
  • 10 dkg Nutella
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1,2 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor 
Elkészítés:
  1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a formákat kikenjük. Én általában szilikonos formát használok, azt nem kell.
  2. A vajat a Nutellával, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel jól kikeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd kis adagokban a Nutellás masszához adjuk.
  3. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. 
Tipp:
A masszába keverhetünk mogyoródarabkákat és/vagy csokidarabkákat, így még finomabb lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése