2018. november 15., csütörtök

Sorozatajánló: Hawai Five O


Nos, ez volt az a sorozat, amibe már egyszer belekezdtem, de aztán az 1. évadig jutottam. Akciós, krimis, nyomozós meg minden, amit szeretek, de aztán úgy gondoltam, hogy túl sok benne a lődözés, pedig nincs vele bajom.
Aztán pár év elteltével, gondoltam, újra megpróbálkozom vele.
Biztosan sok mindenkinek bejön Alex O'Loughlin, de nekem nem ő a kedvencem. Tudjátok, lehet valakinek akármilyen szép, kigyúrt felső teste, ha tele van tetoválásokkal, az már nálam vesztett az esélyből. :) Nem tudom, de mindig nagy kérdőjel számomra, hogy amikor valaki jól néz ki, minek még elcsúfítani. Amikor láttam vele az Ilyen a formám című romantikus vígjátékot, akkor még egész jónak éreztem.  (Nem a színészi képességekről beszélek.) A film egyébként aranyos, és aki szereti a romantikus filmeket, ajánlani is tudom.

Scott Caan sem az a típusú férfi, aki tetszik nekem, bár ebben a sorozatban az egyik legjobb figura. Igazából az Ocean's-trilógiában is látható volt, és már akkor is egy vicces figurát hozott. De ahogy olvastam, 2011-ben a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Golden Globe-ra jelölték.

Grace Parkról nem tudok nyilatkozni. Szerintem szép nő, és jól állt neki ez a szerep, meg egyébként is kell minden ilyen sorozatba és vagány nő.
De az én kedvencem ebben a sorozatban Daniel Dae Kim. Szerintem az ő karaktere volt a legszerethetőbb és legérzelmesebb figura is. Sajnálom, hogy a 8. évadban már nincs benne. Nem is olyan számomra ez a sorozat. Tudjátok, a piszkos anyagiakon múlott!


Tartalom:
Amikor Steve McGarrett (Alex O'Loughlin) tengerészeti nyomozó visszatér Hawaii-ra, hogy az édesapja gyilkosa után kutasson, a kormányzó, aki gyermekkora óta ismeri őt, felkéri, hogy csatlakozzon az újonnan alakuló elit egységbe, amely arra hivatott, hogy a környék legkeményebb ügyeit megoldja. McGarrett pedig nem sokat habozik, így rövidesen az ex-New Jersey-i zsaru, az öntörvényű Danny "Danno" Williams (Scott Caan) oldalán találja magát. A négyfős csapat aztán kiegészül a Honolului rendőrség egykori detektívjével, Chin Ho Kelly-vel (Daniel Dae Kim), valamint annak gyönyörű és rátermett unokahúgával, az akadémián frissen végzett Kono-val (Grace Park). A Hawaii Five-0 így tehát készen áll, indulhat is a kőkemény hajtóvadászat a rossz fiúk ellen! 

Gyermekkori barátnőm is nézi a fiával.Tudjátok, ő kint él már évek óta Amerikában. Szoktunk is róla beszélni. :) Persze, hisz ritkán találkozunk, és ilyenkor mindenre kell, hogy jusson idő. :) Nos, ő mondta, hogy egyszer a fia megnézte magyarul az egyik részét, és igen meglepődtek azon, hogy milyen trágárul beszélnek benne. (Pedig szerintem ez még nem az a sorozat.) Mondta, hogy Amerikában van valamilyen szabály, nem tudom pontosan, ahol meghatározzák, hogy nem használhatnak csúnya szavakat a filmekben. Még a rosszfiúk sem.
Úgy látszik, ez valamilyen magyar hatás és mánia lehet, mert nálunk szinte minden tele van trágársággal. Ne csodálkozzunk, ha itt tart a világ...

Nos visszatérve a filmre. A 8. évad utolsó részét még nem néztem meg. Egy darabig néztem, aztán valahogy leálltam róla, és nincs is nagyon kedvem hozzá. Valamikor majd biztosan folytatom, de az nem most lesz. Legalábbis egy darabig.

Ők a mostani sorozat folytatásának szereplői.
Találtam egy érdekes dolgot az egyik főszereplőről, Chi McBride-ról (ő az idős, néger fickó a sorozatban). Mégpedig azt az érdekességet: "Chi McBride Chicago szülöttje. Tanulmányait a Shiloh Akadémián, a chicagói SDA Akadémián, valamint a Seventh-day adventista iskolában végezte."
Adventista nevelésben részesült. Ugye, milyen érdekes?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése