A szója elkészítésének külön technikája van. Sokan mondták, hogy azért nem szeretik a szóját, mert furcsa íze van. Nos, ha nincs elkészítve, akkor tényleg így van.
- Én attól tanultam, aki az esküvőnkön főzött, hogy hogyan kell jól szóját készíteni, és tényleg finom. Először is meg szoktam főzni a szóját (legyen az szelet, csík, kocka) sós vízben. Annyira szoktam csak, hogy laza legyen az állaga, de ne főjön szét.
- Aztán leöntöm róla a forró vizet, és hideg vízben áztatom. 10-15 perc elég neki, de van, hogy kétszer szoktam. (Ez valószínűleg olyan lehet, mint amikor megmossák a húst. Gondolom én.)
- Utána jól kinyomkodom, hogy ne legyen víz a szójában vagy rajta. És bevetem a titkos fegyverem :), a Gyros fűszersót. Nekem a Knorros jött be a legjobban.
- Miután jól befűszereztem, és állt benne egy kicsit, jöhet a szokásos eljárás. Liszt - tojás - zsemlemorzsa. És megsütöm.
Ennyi. Nagyon finom. És mivel paradicsommániás vagyok, azt így magában szoktam enni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése