2018. november 16., péntek

Sajtos tészta ígyformán

Az egyik legkedveltebb étel nálunk a sajt. És az ebből készülő legegyszerűbb ételünk is nagyon népszerű. Ez a családban az egyik olyan étek, ami gyorsan elfogy, és soha senki nem mondja az asztalnál: "Én ezt nem szeretem.", "Nem akarok ilyet enni!", "Ennek furcsa íze van." és még sorolhatnám.

Azért viszonylagos, mert a kisfiamnak rendkívüli módon való szómenése van. Hihetetlen, hogy attól kezdve, amikor reggel kinyitja a szemét, addig, amíg be nem csukja este - folyamatosan beszél. És sokszor ugyanazt. Ami néha nagyon fárasztó tud lenni.


De eme étel esetében legtöbbször (nem mindig, de már alakul!) csendben van.



Semmi különös.
Tésztát megfőzöm (a tészta mindegy milyen, nekem a szarvacska és a tollhegy a kedvencem ehhez), és aztán tepsiben lerétegezem. Ugye nem kell mondanom, hogy a főzővízbe jó sok sót kell tenni! Még ha nem is szerelmes a szakács, de az íze kedvéért.Olvasd el az ehhez tartozó mesét!
Tészta, amit megszórok majorannával, majd sajttal, és ez így megy végig, amíg el nem fogy a tészta. Általában trappista sajtot használok, mert az a legolcsóbb :), de a tetejére KELL tenni füstölt változatban. Szerintem mennyei!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése