2018. november 2., péntek

Melyik a hatalmas(abb)?


Amikor megláttam ezt a képet, eszembe jutott, ahogy néztem, hogy én bizony két helyen is jártam. Láttam Párizs csodálatos építményét, az Eiffel-tornyot. Kétszer, és fel is mentem rá. Kétszer. És mindkétszer hatalmas élmény volt. Párizs- és Franciaország rajongóként örülök, hogy ebben részesülhettem. És még mindig nagyon vágyok oda!
A másik ilyen élményem a chicagoi Sears Tower. Igen, jártam Amerikában, és töltöttem pár hetet Chicago környékén. A gyermekkori barátnőm ott élt a férjével, és oda születetett meg az első gyermekük, és meghívtak és én meglátogattam őket. Persze, hogy gondoskodtam róla, ha már ott vagyunk, akkor jól érezzük magunkat. Bevittek Chicagoba, és sok mindent láthattam. Többek között felmentünk ennek az épületnek a tetejére is. Gyűlölök liftezni, és mindig ideges leszek a liftben. Nincs nagyon klausztrofóbiám, de azért nem bírom túl sokáig bezárva egy olyan eszközben, ami gyorsan mozog. Pár másodperc alatt értünk fel, de nagyon-nagy élmény volt. Beláttam egész Chicagot. Ma már másképpen élném még és reagálnám le, de akkor még nagyon fiatal voltam, és semmi angolom nem volt. Most sem nagy, de bátrabb lennék :) És máshogy látnám a dolgokat. De azért élmény volt. (Már a barátnőmék elköltöztek Arizona államba, Tucsonban élnek. Oda is hívtak, de ott nekünk elég meleg van.)
New Yorkban még nem jártam.
De érdekes, hogy így összehasonlítva, melyik milyen nagy és magas, még mindig látja, hogy emberek megpróbálják felülűberelni egymást. Még nagyobbakat építenek, és még attól is nagyobbakat. Emlékeztek, hogy így indult Bábel is? Hogy az emberek fel akartak érni Istenhez, és elbízták magukat? És hogy pórul jártak?
Az emberi tudás határos. Akármennyire is úgy tűnik sokszor, hogy annyi mindent tud az ember, de ez nem így van. Az ember korlátai is határosak. És ez így van jól. Ha megtanulta volna jól használni a jó ajándékokat, akkor csodákra lenne képes, de így nem.
A gyerekeimmel van egy kedvenc műsorunk. Van tévénk, de alapvetően sohasem használjuk. Néha Híradót nézünk, ha úgy alakul, de egyébként csak van. Van egy adó, a NatGeo, és ott láttak a gyerekeim egy reklámot, vagy műsorbejegyzést, ami arról szólt, hogy a Marson életet akarnak teremteni. Kisfiam, aki egyébként egy hihetetlen realista és jól gondolkodó gyerek mondta, hogy nem érti, itt a Földön sem sikerült! :) Na, ilyenkor büszke vagyok rá! Máskor is, de akkor is!

Szóval jó tudni, hogy Isten szeretet mindennél hatalmasabb, nem? Hogy akármit is teszünk, akarunk tenni, mennyire jó, hogy van egy igazságosan ítélő, aki mindenkinél mindent jobban tud!
Boldog és hálás vagyok, hogy ismerhetem őt, vagy inkább dönthettem mellette.
Mert az ő szeretete nem olyan, mint a bábeli torony, az ő szeretetet tényleg az egekig ér!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése