2019. január 31., csütörtök

Egy kis nosztalgia

Sokszor mondtam már, hogy szeretem a filmeket.
Úgy nőttem fel, hogy a szüleimmel sokat tévéztünk, ez volt a nagy családi kikapcsolódás. Nem volt olyan sorozat, teleregény, műsor, amit ne néztünk volna meg együtt, miután már jól működött a tévé-rendszere. Amikor a nagyszüleimnél voltam, és ott sokat voltam, Papómmal, aki nagyon szerette a Hírműsorokat, mindig Híradót néztem. Meg focit és korcsolyát. 
Aztán persze, amikor az anyukám és a nevelő apukám összeházasodtak, vettek egy közös házat, mindenkinek lett szobája, egy idő után tévéje is.
Nekem is volt, egy jó kis klasszikus, orosz Junosztyom, ahol az adott sorozatokat, a kosárlabda (NBA) meccseket néztem, még Knézy Jenővel, meg Olimpiát és mindenféle sorozatot. Emlékszem, a Polip volt a kedvencem. Egyszer például nem mentem el egy randira (mert diszkóba hívtak, meg amúgy sem akartam randizni), mert sokkal jobban érdekelt, hogy mi fog benne történni.

Aztán, amikor elköltöztem a szüleimtől, és csak aludni jártam haza, hiszen dolgoztam, esténként meg előadásokra jártam, beszélgetni, sétálni, könyvtárba, nem túl sok időm jutott a tévézésre, kivéve a vasárnapokat, amikor viszont konkrétan semmi dolgom nem volt. 

Miután idekerültem, az anyósomnál laktunk fél évet, akinek nem volt tévé-előfizetése, csak video és dvd-lejátszója. Évekig kimaradt az életemből, és nem hiányzott.

Aztán elköltöztünk ide, ahol most lakunk. Nem volt tévénk, és jó volt. Aztán lett, és most sem jó. Én például nem nézek tévét. Néha Férjjel megnézzük a Híradót. A gyerekek néha-néha M2-n mesét néznek. :)
Viszont rájöttem, hogy én szeretem a filmeket, vagyis ezt mindig tudtam. Így rászoktam a sorozatokra, de szerintem erről is írtam. Amikor vasalok, főzök vagy takarítok, szeretem a háttérzajt, és ilyenkor csak úgy bekapcsolok egy filmet, sorozatot, hagy menjen. Persze, nem a csöpögős, brazil szappanoperákra, ezektől ideges leszek, hanem a krimikre. 45 percem van főzés közben, amikor éppen krumplit pucolok vagy valami ilyesmit csinálok...
Aztán néha-néha akad egy jobb film, amit szívesen megnézek.
Nos, már írtam erről a filmről, hogy mennyire vicces és hogy szeretem. És igen, vannak filmek, amiket többször meg tudok nézni, még akkor is, ha esetleg kívülről tudom. Biztos ezt pszichológusok meg tudják magyarázni ennek az okát.
Mindenesetre jól sikerült film. Bár a kritikusok és a szakma nem annyira fogadta jól, de én már nem adok a kritikusok szavára. Azt vettem észre, hogy nekem sohasem az tetszik, ami mindenki másnak. De ez így van jól. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése