2019. január 24., csütörtök

Néha olyan elégedetlen vagyok...


Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én sokszor észreveszem magamon ezt. Alapvetően nem vagyok telhetetlen, gyerekként sem voltam soha. Legalábbis anyukám elmondása szerint. És most sem részesíteni előnyben azt, hogy önmagamnak kedvezzek bármiben is, bár az is igaz, hogy néha megengedek magamnak egy-két dolgot. Most például vettem ugyanolyan színű bugyikat és trikókat, amit nagyon szeretek, mert nagyon kényelmes, és mert kellett...

Az elégedetlenségem abból fakad, amit már olyan sokszor elmondtam nektek, és higgyétek el, még többször el is fogom, hogy kicsi a házunk. De tényleg. Most, hogy a gyerekek már nőni kezdenek, néha tényleg jó lenne, ha mondjuk csak 2-vel több szobánk lenne, máris mindenkinek könnyebb lenne az élete. 
Nem mondom, hogy így rossz, mert én alapvetően meg annak vagyok a híve, hogy együtt legyünk, egy térben, bár legyen lehetőség elvonulni, ha szükséges. Nem biztos, hogy jót tesz a gyerekeknek, hogy külön kell vonulni mindig, magára zárni az ajtót és nem kommunikálni. Régen működött, és jobban működtek a családok és a házasságok is, de ez egy más téma. 

Szóval, amire én igazán vágyok, az egy dolgozószoba, ahol sok könyv van. Álom ez, de álmodozni jó. Szeretem a könyveket, de sajnos ebben a házban nem tudjuk őket tárolni, pedig így is sok van. Nem értek egyet azzal a Konmari módszerrel, hogy inkább járunk könyvtárba, és ne vásároljunk könyvet. MI járunk könyvtárba, és vásárolunk is könyvet! 
Sok könyvem még anyukámnál van, mert nem tudtam elhozni, pedig jó lenne. De egyszer...
Mindenesetre eljátszadoztam a gondolattal, hogy mi lenne, ha...

Ami biztos, hogy a plafonig érhetne, még ha létrával is kellene felmenni érte.

Van egy barátnőm, aki szintén nagyon szeretet olvasni. Jó nagy könyvespolca volt sok könyvvel, de nem voltak mindig sorba rakva. Az anyukája meg mindig szapulta, hogy rendetlen. Szerinte volt benne rend. Mindenesetre ilyen esetben egy függöny megoldás lehet, de minek? Tudjátok, a zseni és a káosz esete...


Én mondjuk szeretem a káoszt, és ez a könyves polc mindenképpen bejönne nekem. Romantikus alkat vagyok, na!
Nem zavar, hogy az azonos színűek együtt legyenek, inkább az azonos méretűekre szoktam koncentrálni, de aranyos és ötletes.

 De valószínűleg ez jönne be nekem a legjobban. Bocsánat, hogy ezt írom,de IMÁDNÁM!


Olvasni jó. És kalandos és fontos. Csak tudja az ember tárolni a könyveit valahol!

1 megjegyzés:

  1. Én téma vagy író szerint csoportosítom őket. Mi is járunk könyvtárba, de nem bírom megállni, hogy ne vegyek könyveket..

    VálaszTörlés