2019. január 6., vasárnap

Hálás vagyok #48.

Ezen a héten a gyerekeimre voltam a legbüszkébb. Mint általában mindig. A nagyobbak mindketten sakkversenyre mentek. Megmondom őszintén, Nimród miatt már nem aggódom annyira, mint amikor kezdte. Általában tudom, vagy biztos vagyok benne, hogy hoz valamilyen eredményt. Legtöbbször első, amit ő is nagyon élvez. Legjobban Zsófikám miatt aggódtam, mert neki nem ez az erőssége. Nem egy matekos-sakkos agya van, de nagyon szívesen jelentkezik és megy mindenhova. Ez a képessége a későbbiek során sokat fog neki segíteni.
Nagyon szerettem volna, ha van sikerélménye, és hálás vagyok Istennek azért, hogy lett. Ő 2. lett a korcsoportjában.

♥ A héten kezdődött az újév. Hétfőn volt. A gyerekek a szilvesztert az anyósomnál töltötték, bár hétfőn a gyülekezetben voltunk, és a szokásos év végi tornatermi ramazuriban vettünk részt. Én annyira nem merültem bele, mert előtte való nap jöttünk haza, és toronyban, szó szerint toronyban állt a mosás, úgyhogy én 30-án, amikor megjöttünk még a vonattal, kimostam néhány adag ruhát. A másnapi gyülekezeti "bulira" nem volt se időm, se energiám készülni. Pattogatott kukoricát vittem, és mindenki dicsérte a főztömet. :)
Viszont vittem a gyerekeknek történetet, mert az ilyeneket én mindig szívesen vállalom. Mert mindig szokott lenni egy kis évértékelős rész is, amikor mi felnőttek, szülők beszélgetünk. Ilyenkor készülök a gyerekeknek egy kis lelki résszel, és most Férjjel vállaltuk, hogy kézműveskedéshez is viszünk ötleteket. Hoztak társasjátékot is, úgyhogy egy kis időre jól elvoltak a gyerekek. De ez a nap a tornatermezésről szólt, és mindenki nagyon élvezte. Néha úgy láttam, hogy a felnőttek sokkal jobban, mint a gyerekek.
Kata és apa játszanak
    
A gyerekeim kötelet másznak. 
Itt pedig a felnőttek, akik néha jobban élvezték az egészet. 

Ezért volt jó újévkor a csend és a pihenés. Legtöbbször szilveszterkor a gyerekek a mamánál alszanak, valahogy így alakult. 
♥ Sokat mostam és vasaltam, nem igazán érdekelt az a sok babona, amit hallottam, hogy mit szabad és mit nem. Rám nincs hatással és a vasalás mindig megnyugtat. :)
♥ Délután elmentünk a gyerekekért. Anyósomnál zöldséglevest ettem, finom volt. 
♥ Zsófiával az utóbbi időben lelkizi kell. Sokat. Elég negatív mostanában, azt gondolja, hogy nincs rá szükség, ő nem fontos, és hogy ő láthatatlan, senki sem veszi észre.
♥ Szerdán, amikor még nem volt iskola, úgy döntöttünk, hogy lazítunk. Nimród a mamánál aludt, úgyhogy mi a lányokkal tényleg lazára vettük a figurát. Délben öltöztek fel a lányok, addig pizsamában voltak, és igen, egész  nap tévét néztünk. Húha, nem egy példamutató anyuka, mi! :)
♥ De sütöttem virslis kiflit, borsópörköltet tésztával. Volt sült szója sült zöldségekkel. Nagyon szeretem. 
♥ Vendégségben voltunk a rokonságban, begyűjtöttünk még néhány karácsonyi ajándékot. :)
♥ Az iskolakezdés nem volt nehezebb, mint máskor. Alapvetően jól indult. A csütörtök nálunk a leghúzósabb, most is így volt. Nagyon elfáradtam a nap végére. 
♥ Boltban voltam, és nagyon élveztem. Kikapcsolódás sokszor.
♥ Lepcsánkát sütöttem.
♥ Nimróddal estére összevesztem, nagyon kiakadtam rá. Ritkán van ilyen, de most nagyon bedurrant az agyam, és sajnos büntetni kellett. Kiakadt, és nem szólt hozzám. Aztán valószínűleg rájött, hogy nem volt értelme a hisztinek (tényleg nem volt értelme és tényleg a semmiről szólt), de olyan mérges lettem, hogy csak na! 
Néha azon gondolkodom, hogy tényleg ennyire türelmetlen lennék?
♥ A péntek nehezen indult. A reggeli elindulások tényleg katasztrofálisak. Valahogy érzékük van ahhoz, hogy indulás előtt, de kizárólag csak indulás előtt kicsináljanak. Tudjátok, az a klasszikus eset, amikor már mindenki kész van, mindenkinél ott a táska, az ebéd, a tornazsák és el kell indulni az autóhoz. Na, akkor mindig történik valami. Jön a "hozzámért! nem ül be! ott a macska, még megsimogatom! én nyitom ki a kaput! én ülök elől! piszkál! stb."
♥ Tudtam, hogy a péntek hosszú lesz, hiszen versenyen lesznek, és én már egy ideje szerettem volna a kedvenc sütimet enni. Tudjátok, ezt. Meg is sütöttem magamnak, és jól meg is ettem. Persze még készítettem mákos kalácsot is, tudjátok, a Csúcsmákosomat
♥ Az iskolában elkezdődött a korcsolya. 
♥ Sakkversenyen voltak. 

♥ Szombatra nagyon nagy hó esett. Nálunk nagyon csúszott, így nem indultunk el a gyülekezetbe. Itthon töltöttük a szombatot. Én személy szerint sokat pihentem, úgy éreztem, hogy rám fér. 
♥ Zsófia és Nimród nagyon élvezték a havat. Kata nem ment ki, még kicsit megfázós állapotban van.



Míg ők a szánkózást élvezték, én a kilátást. Szeretem a havat. 
♥ A héten sokat voltam a konyhában. Mai, vasárnapi menü: palacsinta, vajas krumpli, rántott karfiol. És még maradt sóska is. 
♥ Kata volt az, aki szétválogatta ma színek szerint a ruhákat, és betette a mosást. Nagyon élvezte. 
♥ Zsófia délután barátnőzött kicsit.
♥ Befejeztem egy sorozatot, amiről hamarosan írok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése