2019. január 10., csütörtök

Téli hangulatban vagyok

Szeretem a telet. Az ősz mellett a másik kedvenc évszakom.
És nagyon örülök annak, hogy idén végre van hó. Volt hó. És remélem, hogy még lesz is.
Bár vezetés szempontjából nem szeretem, mert eléggé parázok ilyen úton, de ahogy a bölcs szomszédom mondta a minap "ilyenkor is kell vezetni". Igaza van, és kénytelen is vagyok, de nem a kedvencem. Mondjuk alapvetően nem szeretek vezetni, teljesen mindegy, hogy milyen évszak van.
De most nagyon élvezem a telet, és nagyon örülök, hogy esett a hó. Az én gyerekeim nagyon élvezik. Zsófia főleg. Amikor pár napja nagy pelyhekben hullott, én a konyhaablakból néztem fel a kertbe, ahogy az én nagylányom élvezi a havazást. Megjött az iskolából, és nem is evett, hanem felrobogott a kertben és játszott. :) Olyan jó volt nézni, ahogy lecsúszik, ahogy angyalkázik, és ahogy csak ül a hóban és élvezi.
Na, ez én nem vagyok.
Szeretem a telet, a havat is szeretem, havat lapátolni is szeretek, de nálam a téli sportok is csak szurkolás szinten vannak. Nem korcsolyázom, nem szánkózom, nem síelek, ezek valahogy nem állnak hozzám közel. De nézni a tévében szeretem. :)

Van valamilyen különleges hangulata a télnek, mármint ennek a télnek, a hónak, a hóesésnek. Én nagyon szeretem. Valahogy megmelegíti a szívemet, még akkor is, ha hideg van. A cicám, Logan is ilyenkor felugrik az ablakba, és bekéredzkedik a jó meleg szobába.
Télen szeretek korán kelni. Egyébként fával fűtünk, kivéve a januárt és a februárt. Erre az időszakra bekapcsoljuk a gázt, és bár nem olyan a hangulata, az ember ne legyen telhetetlen. :)
Szeretek korán kelni, még télen nem. Nem mintha tudnék aludni, :) de azért próbálkozom.

Hajnalban már fent vannak Teklák, a csajok (Ők a tyúkok másképpen),  és Marci a kakas is. Elég hangos. Így megyek kiengedem őket, viszek nekik mindig flakonba forró vizet, mert szegényeknek mindig minden befagy.
Ez a reggeli kép. Ilyenkor még csend honol mindenhol, csak Marci jelzi, hogy valaki engedje már ki őket. De aztán persze maradnak az ólban, mert hideg van. 
A gyerekek még aludtak, amikor felmentem. Szeretek ilyenkor kint lenni. Csillagokat nézni, beszippantani a hajnal friss levegőjét, hallgatni a csendet, felkészülni az adott napra.
Nagyon szeretem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése