2019. április 9., kedd

Mandulás milánói

Ez megint egy olyan étel, amit nem tudok eldönteni, hogy szeretem-e. Vegyesek az érzéseim, de egyszer ki lehet próbálni. Csak a kedvenc szakácsom ajánlotta egyszer, aki az esküvőnkön is főzött.
Persze fotó megint nem készült. :( 

Éppen a családunk részese lett a most megjelenő és terjedő hányásos-hasmenéses vírusnak, úgyhogy hetek óta felváltva ápolom valamelyik gyerekemet, így nem igazán van időm fotózni. Főzni is alig. :( Meg takarítani, mosni és vasalni se... Semmire. 

Mindenesetre úgy döntöttem, hogy néha-néha megosztok ilyen fotó nélküli ételt is, mert attól, hogy nem fotózom le, még nem rossz ételeket. Ez sem volt, én szeretek kipróbálni új dolgokat, de nem lesz a kedvencem. Már csak azért sem, mert a milánói sem az. Mindegy, hogy tálaljuk! :) 

A mandulát szeretem külön, mert az egyik legegészségesebb csonthéjas :) Mi vegák előszeretettel használjuk a diót, a mogyorót és a mandulát. Nagyon sokszor eszembe jut, hogy mennyire hálás vagy a Teremtőnek, hogy nálunk senki nem allergiás ezekre. Nem is tudom, hogy mihez kezdenék akkor... Sok diót használok, és magában is sok fogy ezekből a finom csonthéjasokból. Húspótlásra kiválóan alkalmas a mandula.
Tartalmaz fehérjét, telített (olajsav) és telítetlen zsírsavakat, olajat, szénhidrátot, és ásványi sókat. Rengeteg energiát ad :)

Hozzávalók:
25 dkg mandula szirom;
1 evőkanál vegamix;
2 db vöröshagyma;
pici só;
méz;
1 csomag spagetti;
víz,
olaj;
2 doboz paradicsompüré;
oregáno,
kevés zöld zeller

Elkészítés:
1. A hagymát apróra vágjuk és megpároljuk.
2. A paradicsompürét ráöntjük, kevés vízzel felöntjük, a fűszereket hozzáadjuk.
3. Ezután hozzáadjuk a mandulaszirmot, s együtt főzzük, amíg a mandula megpuhul. (Liszttel sűríthetjük).
4. A Spagetti tésztát kifőzzük hozzá, s együtt tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése