2022. július 5., kedd

13. Lomtanítás - Mobil alkalmazások

"Az okostelefon-alkalmazások, vagy mobil appok mobileszközökön futó számítógépes programok. Az ilyen eszközök általában előtelepítve tartalmaznak néhány, a használat megkezdéséhez elengedhetetlen alkalmazást, mint például webböngészőt, levelezőprogramot, és egy, a további alkalmazások beszerzésére alkalmas programot (piactér, „market”). Ezt követően válik alkalmassá az okostelefon arra, hogy további alkalmazásokat lehessen letölteni ezekről a piacterekről, ingyen vagy díj ellenében. Az okostelefon-alkalmazások általában kihasználják a mobileszköz beépített lehetőségeit, mint amilyen például a beépített kamera, a névjegyzék, a GPS helymeghatározó rendszer. Ilyen alkalmazások például a játékprogramok, illetve valamilyen informatikai szolgáltatásokat nyújtó programok, célalkalmazások."(Netről)

 

 
Én ennek a felét sem értettem, mert nem is érdekel.
Az az igazság, hogy én nem vagyok egy nagy mobilozó. Mármint persze, használom napi szinten, és sokat, mert a mindennapi életemhez hozzátartozik. De én legjobban és leginkább csak arra használom, hogy sms-t írjak, telefonáljak (végszükség esetén), felmenjek a FB-ra meg az Instagramra, elolvassam a híreket. És ezzel tartom (tartottam) a kapcsolatot a szülőkkel. 
Hogy igazából hogy működik, arról nekem fogalmam sincs. Ha valami gond van, akkor Férjnek odaadom, hogy oldja meg az esetleges problémákat. A frissítéseket és a tisztítást el tudom végezni. Tudok törölni és telepíteni is, de nem igazán szoktam. Bezzeg Kata lányom, ha megkaparintja! Néha meglepődök, hogy milyen dolgok kerülnek fel a telefonomra! Játékok leginkább, de azt kell mondjam,az ő korosztályuk sokkal jobban ért hozzá. 
Ja, és persze fotózni szoktam vele. Szeretek fotózni, mindent megörökíteni. Az új telefonom (nem annyira új, csak nekem az) pedig jó kis fotókat készít! A fotókba néha el szoktam veszni - szándékosan -, olyan jó nézni, hogy mi mindenről készítettem fotókat, és ha jól sikerülnek, akkor Kollázsokat készítek. De amúgy nem igazán érdekel más. Anyukám szerint kütyüfüggők vagyunk, de mivel ő nem használ semmilyen kütyüt, mert nem is érdekli, ezért persze, hogy ezt mondja. 
De azért valljuk be, jó ha van. Bár mostanában meg arra gondolok, hogy jó lenne. Milyen jó lenne egy pár nap telefon nélkül!Gondolkodom rajta! 

Ti hogy vagytok ezzel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése