Amikor a hétvégén Csilla barátnőméknél voltunk, ahol szintén sok a gyerek, és ahol mindig jókat eszünk, akkor készített egy finom padlizsánkrémet, amire teljesen rázummoltam magam. Oly annyira, hogy hoztam is haza belőle. Nagyon szeretem a padlizsánt, és nem túl bonyolult étel. Amúgy is nagy rajongója vagyok a Zakuszkának. Ez persze kicsit más.
Hozzávalók:
3 padlizsán, 1 fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, de lehet sima is, só, bors
A padlizsánokat megmossuk, villával
megszurkáljuk, majd egy órára 200 fokos sütőbe tesszük.
Addig
felkarikázzuk a lila hagymát és kevés olajon serpenyőben megpirítjuk,
majd hagyjuk kihűlni.
Ha a padlizsán megsült és valamennyire kihűlt, a
villa hátoldalával megnyomkodjuk, így ki tud folyni a leve, ami keserű.
Ezután felvágjuk és kanállal kikaparjuk a belsejét.
Ezt a sült
lilahagymával és a fokhagymával összeturmixoljuk, majd sóval, borssal
ízesítjük.
Vigyázat, függőséget okoz!
Lehet, hogy azért keserű a padlizsánkrèmem, mert nem engedem ki a levét? Legközelebb kipróbálom így.
VálaszTörlésLehet. :)
Törlés