2022. július 19., kedd

Padlizsánkrém

Amikor a hétvégén Csilla barátnőméknél voltunk, ahol szintén sok a gyerek, és ahol mindig jókat eszünk, akkor készített egy finom padlizsánkrémet, amire teljesen rázummoltam magam. Oly annyira, hogy hoztam is haza belőle. Nagyon szeretem a padlizsánt, és nem túl bonyolult étel. Amúgy is nagy rajongója vagyok a Zakuszkának. Ez persze kicsit más.

Hozzávalók:
3 padlizsán, 1 fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, de lehet sima is, só, bors

A padlizsánokat megmossuk, villával megszurkáljuk, majd egy órára 200 fokos sütőbe tesszük. 
Addig felkarikázzuk a lila hagymát és kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. 
Ha a padlizsán megsült és valamennyire kihűlt, a villa hátoldalával megnyomkodjuk, így ki tud folyni a leve, ami keserű. 
Ezután felvágjuk és kanállal kikaparjuk a belsejét. 
Ezt a sült lilahagymával és a fokhagymával összeturmixoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük.
 
Vigyázat, függőséget okoz!

2 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy azért keserű a padlizsánkrèmem, mert nem engedem ki a levét? Legközelebb kipróbálom így.

    VálaszTörlés