Nemzeti Fogj egy kis diót! – Augusztus 3.
Az augusztus 3-i Nemzeti Fogj Egyél Egy Kis Diót Nap a legnagyobb diós nap. A diófélék, hüvelyesek, magvak és csonthéjas gyümölcsök – mind diónak számítanak, és valamilyen módon a napi étrendünk részét képezik. A diófélék gazdagok tápanyagokban és ásványi anyagokban, és ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk őket, nagyszerűek az egészségünk javítására. Ez a nap a diófélék fogyasztását, egészségügyi előnyeit és ízletességét népszerűsíti. Nem fogsz meglepődni, ha meghallod, hogy ez egy nagyon diós alkalom.
Bár a Nemzeti Fogj Egy Kis Diót Nap eredete ismeretlen, azt tudjuk, hogy amikor ezt a napot elkezdték megünnepelni, némi zavar volt a céljával kapcsolatban. Egyesek a megevett dióféléket ünnepelték, míg mások azt gondolták, hogy a csavarokhoz tartozó fémdiókról szól. Bár ezek a fémdiók nyilvánvalóan betöltik a céljukat, mi inkább az ételt ünnepelnénk, ami nagyjából a legtöbb kérdésben a mi álláspontunk is.
Bőséges vita folyik arról is, hogy mi minősül diónak és mi hüvelyesnek. A hüvelyes általában egy több magot tartalmazó hüvelyként ismerhető fel, amely magától kinyílik, amikor közeledik a betakarítás szezonja. A Nemzeti Fogj egy kis diót Nap alkalmából azt javasoljuk, hogy a napot egy marék dió fogyasztásával ünnepeljük meg, és élvezzük az ízét!
Bármi is legyen az, legyen szó botanikai vagy nem botanikai diófélékről, a diófélék lenyűgöző mennyiségű fehérjét, vitamint, ásványi anyagot, káliumot, vasat és így tovább tartalmaznak. Azt mondják, hogy „egy alma naponta távol tartja az orvost”, de még a diófélék is képesek erre! Fontold meg a diófélék napi fogyasztását nassolásként, hogy felszívd ezeket a fontos tápanyagokat.
Más diós napok is vannak az év során. Ilyen például a Nemzeti Mandula Nap és a Nemzeti Pekándió Nap. Van egy nap a kesudiónak, diónak, földimogyorónak, makadámiadiónak, pisztáciának és gesztenyének is. Ez a nap arra szolgál, hogy mindezeket a napokat egy csomagban ünnepeljük, és annyi különböző fajtát fogyasszunk, amennyit csak akarunk. Nyersen vagy pirítva. Sózva, fűszerezve vagy natúrként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése