NEMZETI ANANÁSZLÉ NAPJA | Augusztus 17.
Augusztus 17-e a Nemzeti Ananászlé Napja, és izgalmas alkalom arra, hogy megünnepeljük az ananászlé természetes citrusos-édes ízét! Csatlakozzon hozzánk, miközben poharunkat emeljük erre a trópusi lére, amely tele van ízletes, ünneplésre méltó tényekkel.
Az ananászlé egy trópusi ital, amely frissítő hidratálást és C-vitamin-löketet biztosít. Gyönyörű, élénk ízeivel egyetlen korty ananászlé azonnal a trópusokra repíti ízlelőbimbóit. Ma világszerte több millió emberhez csatlakozunk, hogy ünnepeljünk és másképp kezdjük a napjukat a Nemzeti Ananászlé Napján.
A Dél-Amerikában őshonos ananász a spanyolok jóvoltából érkezett Hawaiira valamikor a 18. században. Az ananászlé igazán lédús története azonban ott bontakozik ki, egy James Dole nevű férfival, aki kulcsszerepet játszik.
1899-ben James Dole 1000 dollárral, üzleti és kertészeti Harvard diplomával, valamint a gazdálkodás szeretetével költözött Hawaiira. Dole ananászt kezdett termeszteni újonnan vásárolt 60 hektáros ananászültetvényén, és gyorsan rájött, hogy remek lehetőség kínálkozik arra, hogy a világ leglédúsabb ananászát kínálja.
Az első szüret után a Dole ananászt kezdett szállítani az Egyesült Államok szárazföldjén élő embereknek. Úgy tűnt azonban, hogy probléma van az ananász frissességének megőrzésével. A Dole mindenki számára elérhetővé szerette volna tenni a hawaii ananász napsütését és ízét. Ennek eredményeként kifejlesztett egy konzerválási technikát, amely megőrizte az ananász gyümölcs és lé finom ízét.
Az ananászlé sokoldalú alapanyag a kulináris világban. Számos felhasználási módjának köszönhetően az ananászlé édességet, enyhe savasságot és ízletes egyensúlyt kölcsönöz minden receptnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése