NEMZETI RIZSPUDING NAPJA | Augusztus 9.
Augusztus 9-én, a Nemzeti Rizspuding Napján sokan élvezik kedvenc ételüket. Javasoljuk, hogy a mai ünnepet ennek a finom pudingnak az elfogyasztásával ünnepeljék. Használják ki a lehetőséget, hogy megkóstolják, ha még soha nem kóstolták!
Számos recept létezik rizspudinghoz. Mindegyik főtt rizst tartalmaz alap összetevőként, és tejet (például tehéntejet, kókuszolajat, sűrített tejet vagy tejszínt) kevernek kenyérrel. A cukor, a melasz vagy a méz édes ízt ad a pudingnak, más ízekkel együtt, például vaníliával, szerecsendióval és fahéjjal. A tojás tartja össze az ételt, a vaj pedig gazdag, krémes állagot kölcsönöz neki.
Míg sokan desszertként szeretik a rizspudingot, reggelire vagy köretként is ideális. Adjanak hozzá gyümölcsöt, dióféléket, mazsolát, vagy élvezzék tejszínhabbal. Mivel rengeteg rizspuding recept létezik, lehetőség nyílik többet is megkóstolni.
A Tudor-korszakból származó legkorábbi rizspuding recepteket fehér edénynek nevezték. Az egyik első ismert módszert Gervase Markham írta le 1615-ben.
Sütés után a pudingot melegen vagy hidegen tálaljuk. Adjunk hozzá friss gyümölcsöt, dióféléket vagy felvert feltétet. A mazsola azonban hagyományos. Más fűszerek, például a szerecsendió, a kardamom, a szegfűbors és még a cayenne bors is változatossá teszik a rizspuding recepteket. A citrusfélék héja élénkséget kölcsönöz a desszertnek, amely időnként gazdag és nehézkes lehet a szájpadláson. Bár a legtöbb recept cukrot igényel, alternatívák lehetnek a szerzetesgyümölcs, az agávé szirup vagy a pálmacukor.
#mindennapünnep
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése