Augusztus 28-án a Nemzeti Vörösbor Napja beköszönti az ősz ízeit. Ahogy a szőlő érik, és a melegebb kortyok ideje következik, a borfogyasztók tudják, hogy a vörösborok a fürge és fűszeres ételeket jelentik.
Az év során a bornapok lehetőséget adnak arra, hogy megkóstoljuk és megismerjük a borok közötti különbségeket. A hónap elején a Nemzeti Prosecco Nap adta meg nekünk a nyár utolsó pezsgő sugarait. Most a szezon legjavát élvezhetjük Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Port és Syrah borokkal.
A vörösborfajták mély rubinvörösek, valamint finom borostyán és barna árnyalatok is megjelennek. Gyönyörű színeik az évszak közelgő változására utalnak. Ezzel együtt finom menüváltozásokat is kereshetünk. Emellett mi lehetne jobb módja egy nagyszerű üveg bor élvezetének, mint kiváló társasággal és étellel párosítani? Az ország éttermei örömmel tesznek eleget a kérésnek az ünneplés során. Feltétlenül nézze meg a legújabb menüket az előételektől a desszertekig.
#NemzetiVörösBorNap
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése