2013. október 11., péntek

Ajtó - ablak kérdése

Zsófia tavaly óta jár balettozni, amit nagyon szeret. Már tavaly úgy alakult, hogy néhány anyuka (mint pl. én is) és apuka ott maradtunk és megvártuk az óra végét. Ezalatt jó kis beszélgetések kerekedtek mindenféle témában. Úgy mint: gyermeknevelés, egészséges életmód, leárazás, család, iskola, óvoda és hasonló témákban és még sorolhatnám. Ebből a csapatból kialakult egy amolyan baráti társaság. Még akkor is, ha máshogy gondolunk elveket, más a világnézetünk, más értékeket képviselünk, de ennek ellenére azt tudom mondani, hogy valami mégis egyforma.

Az egyik anyuka - a saját bevallása szerint - munkamániás. Egy multis cégnél dolgozik sztármenedzserként. De nekem furcsa is volt ez, hiszen érzelmileg pedig egy különleges ember. De mindig tudta, hogy nagyon sokat dolgozik. Az a tipikus munkaholista ember, aki még a nyaralásból is képes hazajönni, mert a cége ezt kívánja meg tőle.
Egyik balett alkalmával azt mesélte, hogy a kislányainak az a karácsonyi kívánsága, hogy "Anya, ne dolgozzál olyan sokat!" Mondta, hogy lelkifurdalása van, mert csak a cégnek él, és a gyermekei pedig alig látják, és hogy azon gondolkodik, hogy felmond, de nem tudja mi lesz.
Akkor azt mondtam neki, hogy nem tudhatja, de ahol bezáródik egy ajtó, Isten mindig kinyit egy ablakot.


... ha van hitünk, mindig megnyílik előttünk egy ajtó - talán nem pont az, amelyikre mi 

számítottunk, de mindenképpen olyan, mely mögött a helyes út vár ránk." - A. J. Cronin


Aztán egyik csütörtökön, amikor Katát vittem a védőbe, összefutottunk. És mondta, hogy FELMONDOTT. Azt mondta, hogy "Sztármenedzsert tud találni a cég, de anyát a gyerekeimnek nem." 
És akkor azt mondtam neki, hogy nagyon büszke vagyok rá, mert ebben a mai, rohanó világban, ahol a nők is vezető szerepet szeretnének (akarnak) elérni, kevés az ilyen ember, aki feláldozza a munkahelyét. Nem divat ma már a család mellett dönteni.
(Tudom, mert én is megkaptam családon belül, hogy azért vállaltam a 3. babát, mert nem akarok dolgozni. Ja, nem mintha a gyermeknevelés nem munka lenne. Mindegy. - ez csak egy mellékes és zárójeles megjegyzés volt.)
Mindenesetre nagyon büszke vagyok rá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése