2014. október 2., csütörtök

Megérkeztek Tekláék :)

Tegnaptól új családtagjai vannak a "Madaras Családnak".
Ők Tekláék :)
Hogy miért Tekla? És mi a többesszám?
Egyszerűen, amikor megláttam őket, ez a név ugrott be, de nem terveztük, hogy mindegyiknek külön nevet adunk, hanem bevetettük a többes számot. Így vagy Tekláéknak hívjuk őket, vagy Csajoknak.
A Csajok felfedezik az új helyet, de csoportban járnak :)
Sokan kérdezik azt, hogy mit keresnek a Csajok egy vegetáriánus családnál...
Ezért:
Zsófia kezében az első tojás, amit Tekláéktól kaptunk.
Már első nap tojást kaptunk a Csajoktól.

Nagyon élvezik a szabad, zöld füvet, a természetet, a kapirgálást, és (bár ők ezt nem tudják) a túlélés biztosított. Azt hiszem, nálunk csak végelgyengülésben fognak elpusztulni.

Valaki azt mondta nekem, hogy teljesen felesleges, azt meg tudjuk venni a boltban, vagy a szomszédtól, többe kerül, mint ami megéri. Én ebbe nem akarok belemenni, mert alapvetően nem szeretem, ha valaki a más pénztárcájába turkál. Szerintem ez magányügy. De persze vannak olyanok, akiket ez nem zavar, és mindent tudni akarnak.

Úgy gondolom, hogy Isten nem véletlenül mondta azt, a Biblia első lapjain, hogyÉs vevé az Úr Isten az embert, és helyezteté őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és őrizze azt. (I. Mózes 2,15)
Férjjel úgy gondoljuk, hogy ebben a zavaros, rohanó világban valami olyan pluszt kell adni a gyerekeknek, ami megtanítja őket a felelősségre, arra, hogy feladataik vannak...
Ez is egy olyan feladat. Mert bár igyekszünk őket feladatokkal ellátni (persze elvégezhetőekkel, még akkor is, ha sokszor úgy gondolják, hogy túl sok a munka), meg kell tanulniuk, hogy létezik a MUNKA és FELELŐSSÉG szó a világon. Minden tekintetben. És az állatok alkalmasak erre.
Eddig csak a kutyát és a macskát kellett etetniük felváltva, mert itt kezdődik. De persze segítenek sok minden másban is. Legyen az fahordás, borsófejtés, búzaőrlés, ruhacsipeszelés és leszedés, porszívózás, maguk után elpakolás, bármi, ami feladatra és felelősségre tanít.


Szóval, ezért vannak Tekláék. 
És én nagyon bírom őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése