2014. október 2., csütörtök

Bevezetés 3.

"Ne fogd meg a jótéteményt azoktól, akiket illet." (Példabeszédek 3,27)

Szülők, kérlek titeket: Legyetek erősek!
Tartsatok ki amellett, ami helyes.
Mondjátok ti is,miként Józsué: "én azonban és az én házam az Úrnak szolgálunk." Ugyanakkor kérjétek Istent, hogy szíveiteket fordítsa gyermekeitek felé. (Mal. 4,6)
"Ne fogd meg a jótétemény azoktól, akiket illet." (Péld. 3,27)
Gondoskodj finom lelkivilágukról.
Tanulj meg fegyelmezni anélkül, hogy harcias lelkületet váltanál ki belőlük! (LÁsd Efezus 6,4). Azok a szülők, akik szüntelen korholással követelik ki az engedelmességet, eltávolítják gyermekeiket Istentől. A gyermekek ezt mondják: "Ha ilyen a vallásosság, én nem kérek belőle."
Neveljetek inkább kegyelemmel. Imádkozzatok a Krisztushoz hasonló irgalmasságért, ami gyermekeiteket önszántukból való engedelmességre vezeti. AMikor gyermekeid hibákat követnek el, imádkozz a Krisztuséhoz hasonló könyörületességért, ami megbánásra vezeti őket. Beszélj gyermekeidnek Isten irántuk érzett szeretetéről.
Kérd a Szentlélek vezetését, hogy megmutassa, hogyan bánhatsz a lehtő legjobb módon velük. És kezeld őket úgy, mint Isten királyi családjának fiait és leányait. EZ az a fajta szülői hozzáállás, ami szívüket Megváltójuk felé fordítja - aki tökéletesen bemutatta a szilárd elveken alapuló irányítás és a gyengéd terelgetés összhangját.
Az első 7 év rendelkezésedre bocsátja azokat az eszközöket, melyekre szükséged van, hogy erős, de ugyanakkor gyengéd légy, miközben azon azúton vezeted gyermekeidet, amelyen járniuk kellene.

"Az apák és anyák emlékezzenek meg róla, hogy ők maguk is felnőtté vált gyermekek...
A saját tévedéseikből és hibáikból kiindulva meg kell tanulniuk gyengéden bánni hibázó gyermekeikkel." (E. G. White)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése