2015. augusztus 25., kedd

Visszaszámlálás

Lassan készülünk az iskolára.
Mondjuk, mi nyáron is készültünk. ... :)
Keveset ugyan, de olvasgattunk, matekoztunk, írtunk. Zsófia szeretett volna már augusztustól iskolába járni :) - nem stréber a gyerek, mert a tanulás miatt nem lelkes, de nagyon szereti a tanító nénijét és az iskolatársait, és az iskola hangulatát. Meg az az igazság, hogy szeret járni. Szeret tanulni is. Lelkes, de nem mindig és nem mindenben.
Így várja az iskolakezdést :)
Nekem mindennél fontosabb, hogy a gyerekem örüljön annak, hogy iskolába mehet és tanulhat. Még akkor is, ha nem lesz kitűnő.
Nagyon érdekes látni, hogy szinte mindig olvasott - magától, nem is nagyon kellett erőltetni, de nem lett jobb az olvasása, mint az iskolában. Ő nem olvasott 1. osztály év végére folyékonyan, és lehet, hogy 2-ra sem fog, de azt hiszem, be fogja tudni hozni később. Viszont a szövegértése jó, és számomra ez a fontos.

Találtam egy aranyos színezőt, ami nem tűnt nagyon nehéznek, meg szenvedősnek, mert Zsófia hajlamos arra, hogy fél órát nyávog, aztán 10 perc alatt megcsinálja a sok feladatot, amit bevállal. Csak jobban esik a kicsi lelkének, ha kicsit nyávoghat. Mostanában egyébként is kissé macskává változott a gyerek :) :)
Azért már elkezdett visszaszámolni is :)



De az ilyen jellegű feladatokat nagyon szereti és örül. Tanulunk is közben, meg a tudat is bennünk van, hogy kicsit az iskolára is készülünk :)






2 megjegyzés:

  1. Hát az én fiam nem ennyire lelkes, de ő már 5.-kes. :) Nagyon jók ezek a foglalkoztatók. Csodálom a kreativitásod,türelmes.

    VálaszTörlés
  2. Aranyos vagy. Lehet, h. kèsőbbő sem lesz ilyen lelkes, de most örülök. A szìnezőket találtam, vannak benne nehezebbek is, de azok nem aktuálisak nekünk mèg. Kreatìv szeretek lenni, a lételemem, hogy kitalàljak dolgokat, de türelmes sajnos nem vagyok.

    VálaszTörlés