2016. március 7., hétfő

Egy kis A.C. hangulat

Ahogy már írtam egyik Hálás szombatomban, az utóbbi időben sok Agatha Christie-filmeket néztem. Amúgy is nagy rajongója vagyok, szinte minden könyvét elolvastam - többször is -, és persze ami elkészült film, azt is láttuk, megnézzük. Én a klasszikus szereposztást szeretem:



Agatha Christie Joan Hicksont maga választotta ki erre a szerepre, de sajnos már nem láthatta játszani.
És David Suchet is nagyon jó. Poirot a logikájával és a kis, szürke agysejtjeivel fejt meg rejtélyeket, míg Miss Marple a közvetlenségével és a pletykák begyűjtésével, meg azzal, hogy "jókat beszélget" mindenkivel.
Nagyon szeretem a könyveket, el is olvastam Agatha Christie életét, sok mindent megértettem belőle. Hihetetlen nő volt, és nagyon kedvelem.
De nem is emiatt írom ezt a bejegyzésemet, mert aki ismer, tudja, hogy nagy Agatha-Fan vagyok :)
Hanem mindig magával ragadnak azok a tájak, ahol játszódnak a történetek. A kis faluk, a hangulatos kis házak, ... szóval nagy Cottage-rajongó is vagyok.
Annyira szeretnék egy ilyen helyen élni.
Persze, nagy hatással volt rám a River Cottage egész hangulata is.
Ezért biztos nem lepődtök meg, ha azt mondom, hogy kerestem és találtam néhány remek kis Cottage-t, amelyet úgy el tudnék képzelni. Mert a fantáziám meg határtalan...
Gyönyörűbbnél gyönyörűbb házak...
Oda meg vissza vagyok...


Ez az utolsó az egyik kedvencem :)
És még találtam többet is, de most gyönyörködjünk benne. Képzeletben járjuk be ezeket a kis angol házakat, épületeket, tájakat... És most képzeljük, hogy egy kicsit a miénk is!

4 megjegyzés:

  1. OK, költözzünk együtt - leszek a szomszédod :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, és majd figyeljük a szomszédban zajló eseményeket :) Ez lesz csak az igazán izgi!!!

      Törlés
  2. Csodálatosak ezek a házak, bármelyikbe beköltöznék, ha a kertet is vele kapom. :)
    Én is nagy Agatha Christie rajongó vagyok, mindegyik könyve és dvd-je megvan. :) Nekem is az eredeti szereposztás tetszik a legjobban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor összegyűjtöttem a képeket, nem gondoltam a fűtés számlára... :) De ilyenkor nem is kell. Miért lennék ünneprontó?

      Törlés