2016. október 28., péntek

A díszpárnákról, pedig...

ez  nem is egy lakberendezési blog. Bár nagyon szeretem nézegetni az ilyen jellegű blogokat és újságokat, de nem tartozik a mindennapjaim közé, hogy ezzel foglalkozzak. Csak és kizárólag azzal, hogy túléljek egy-egy napot, és az alaptakarítás és a minimál pakolás meglegyen. Nem titok ez, nincs mindenre időm!
De szeretem ezeket a dolgokat, érdekel is és sok jó ötletet láttam már. Én magam nem vagyok egy nagy DIY-es, de azért összegyűjtöttem néhány ötletet, hogy egyszer :) mit is fogok megcsinálni. Azaz mi mindent!

Pár napja valami oknál fogva, - vagyis az okát tudom... - ráakadtam erre a képre:

És aki régóta ismer engem,  akár személyesen, akár a blogvilágból :), tudja jól, hogy nagy macskamániás vagyok. Tudjátok, én mindent szeretek, ami macska vagy macskás. :) Ha rajtam múlna, akkor lenne egy csomó macskánk. De csak 1 van :)

Nagyon szeretem a macskákat, meg a párnákat is, de valahogy a díszpárnákért sohasem rajongtam. Emlékszem, amikor még anyukámmal kettesben éltünk (az eredeti apumtól már régen elvált, de az új, nevelő apukám még nem volt) Anyukám rengeteget kézimunkázott. Hihetetlen türelme volt hozzá, képes volt órákig elvarrogatni. Én nézni szerettem, de nem tanultam meg, bár próbálkoztam. Elég gyérül sikerült, s bevallom, nem is igazán vagyok jóban a tűvel-cérnával és varrógéppel. 
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem is érdekelt ez sohasem. 
Arra viszont emlékszem, hogy a házunk tele volt ilyen varrott, gyönyörű párnákkal, amik nagy becsben voltak tartva, és amivel mi gyerekek legszívesebben csak játszottunk volna, de nem lehetett. Nem is értettem (és be kell valljam ma sem értem), hogy ha csak ott van dísznek, akkor meg minek?
Én szeretem, ha a házban azért vannak dolgok, hogy használjuk őket. A párnák nekem arra valók, hogy aludjak rajta, vagy ráfeküdjek, esetleg bunker építésre, netalántán párnacsatázni. De csak hogy ott legyenek és rákerüljenek egy ágyra, mert jobban mutatnak? Hát... 
Ha van egy nagy fotel vagy kanapé jobban szeretek rákucorodni, és nem azon aggódni, hogy hova tegyem le a párnákat. 
Ettől függetlenül sok párnánk van, amiket használunk, de leginkább a gyerekek. De azok nem díszpárnák.

Aztán, gondoltam belevetem magam, nézegettem, és találtam néhányat, amelyet el tudnék képzelni itthon. Valószínűleg akkor sem az ágyon kuksolnának, de ezek tényleg aranyosak. Itt, még többet találhattok, mert ezek kézzel festettek, és az ilyesmi jobban bejön nekem. 




 Ez milyen ötletes: Na, ez nagyon tetszik, a gyerekeim pedig igen jól el lennének vele!
 Ez a kedvencem:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése