2016. október 17., hétfő

Vendégségben jártunk

Az elmúlt héten vendégségben voltam. Nagyon szeretek vendégségbe menni, látogatni embereket, barátokat, régi ismerősöket. 
Zs-t kb. 9 éve ismerem, még amikor Székesfehérváron dolgoztam, és busszal jártam be minden nap a Megyeházára dolgozni, valahogy egymás mellé keveredtünk, és kiderült, hogy nagyon hasonló a gondolkodásunk. Sok mindenről beszélgettünk, gyerekvállalásról, élet folyásáról és persze az egészséges életmódról. Ez lett az egyik fő, közös témánk, és azóta is. 
Aztán nekem érkezett Zsófia, és keveset tudtunk találkozni. Ők is szerettek volna gyermeket, de nem sikerült, így aztán egy kis orvosi segítséggel mégis jött nekik az első babájuk. És én nagyon örültem neki. Kisfiammal meg is látogattuk őket, még játszott is együtt a két gyermek. Aztán nekünk jött Kata, nekik meg teljesen spontán, - hatalmas ajándékként - a 2. gyermekük.
Sokáig nem találkoztunk. Persze a FB-on tartottuk a kapcsolatot, meg néha összefutottunk a városban, de ilyenkor kinek van ideje beszélgetni, főleg, ha rángatja a kezedet / vagy az övét egy vagy két törpe :)
De most megbeszéltük, hogy hosszú idő után találkozunk. 
Így elmentem hozzá. Azaz mentünk a Legkisebbel, aki betegben volt itthon az elmúlt héten. 
És ezzel a finom süteménnyel várt minket, amiből nagyon-nagyon sokat megettem, és el is kértem belőle egy jó adagot, mert olyan finom.

Fahéjas-csokis-zabpelyhes keksz
 


Hozzávalók:
15 dkg zabpehely, 10 dkg liszt (teljes kiőrlésű), 1 kk szódabikarbóna, 15 dkg margarin/vaj, 1 db tojás, 1 csipet só, 10 dkg cukor (én a felét mézzel helyettesítem), 1 kk fahéj (ha szereted, nyugodtan mehet bele több, vagy én pl. mézeskalács fűszerkeveréket szoktam még tenni bele), 10 dkg csokoládé apróra vágva
A recept nem írja, de szoktam bele tenni 1-2 kanál tejfölt + egy kevés sütőport is.

Elkészítés

Külön kiméred a száraz és a nedved összetevőket, majd összekevered. 
A tepsibe teáskanálnyi halmokat teszel, kilapítod, majd 180 fokon kb. 15 percig sütöd. 
1 adagból kb. 30 db lesz.

Szerintem, ha megcsináljátok, ti sem tudjátok majd abbahagyni.
Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése