2016. október 3., hétfő

Kihívás # MOZOGJ RENDSZERESEN!

Tény és való, hogy mindenkinek más a boldogság szerepe, fontossága, mást jelent neki maga a fogalom. Boldognak lenni jó. Én is szeretek, de ki nem? Mindenkit más tesz boldoggá, és ez jó. Valakinek elég egy tábla csoki, másnak egy vagon is kevés lenne. Valakinek egy kávé örömet okoz, másnak a lehozott csillagos ég sem. 
De jó tudni és látni, hogy kit mi tesz boldoggá. És jó tanulni egymástól.
Nekem van egy régi új dolog, ami boldoggá tesz, és el sem hiszitek, de ez a sport!
Újra! 
A tavalyi évem teljesen sportmentesen zajlott. Néha sétáltam, kicsit bicikliztem, de ennyi volt. Nem tudtam megoldani, mert így is hálás voltam anyósomnak azért, hogy vigyázott Katára, amíg én dolgoztam. Nem akartam őt túlterhelni.
Ezért ez a heti kihívás az egyik legjobb dolog nálam, persze, hogy ezzel kezdem!

Szeretek mozogni, szeretem, ha jelen van a sport az életemben. 
  • Egészségesebb lesz az ember, mert ilyenkor odafigyel jobban a táplálkozására is. Saját tapasztalatom is az, hogy kevesebbet eszek, és több egészséges dolgot. Amúgy is mindig rohanok, és a folyadék bevitel sem annyi, mint máskor. Hanem több. :)
  • Ha fáradtabb vagyok, gyorsabban és jobban alszom. Ez is saját tapasztalat. Régebben nem is gondoltam arra, hogy fél 10-kor már aludjak, de mostanában, egy-egy húzósabb nap után, amikor elmegyek edzeni, és jól elfáradok, este nemcsak a gyerekeket kell altatnom. 
  • Mivel nem szeretek futni, nem is vagyok benne jó, ezért ezt nem választottam. Ha TE igen, akkor fuss! Ha biciklizni szeretsz, akkor biciklizz! A gyerekeim úszni járnak, és jó nekik, irigylem is őket, nekem is hiányzik, de ez már nem fér bele a napirendembe. És jó látni, hogy mennyit ügyesedtek, változtak, erősödtek. Ezért határoztam el, hogy én is változtatni szeretnék.
  • A gyaloglás is fontos, és én szeretek, de ezt sem tudom megoldani. Iskolatáskával, mindenki ebédjével és iskolás, óvodai dolgaival felpakolva semmi kedvem gyalogolni. Biciklizni még nem mertünk közösen, célirányosan az iskolába, de hamarosan... :)
  • Meg persze kicsit a kilóknak is hadat üzentem. Mert a 3 gyerekkel sok feljön. Nem tartom magam kövérnek, de azért tény és való, hogy szedtem fel pár kilót.
Nem gondolkodtam túl sokat, tudtam, hogy edzőterembe szeretnék menni.
Két éve is idejártam, nem is volt kérdés, hogy itt folytatom.








Jó hely. 
Most már a barátnőmmel járok, jobban is telik az idő, és jobban és keményebben is dolgozunk.

És hogy mi van a falra írva?
A GYŐZTESEK SOHASEM ADJÁK FEL,

AKIK FELADJÁK, SOHASEM GYŐZNEK!

Nos, hát! Sportra fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése