2017. január 28., szombat

Levelem jött ma...

1,5 hete beteg vagyok, így nem volt időm, se energiám blogot írni és olvasni. A leveleimet sem igazán olvastam el, csak amit úgy gondoltam, hogy ki kell törölni, kitöröltem. 
A mai napot is ágyban töltöttem. Férj az egyik szobában, én a másikban, a gyerekek meg a harmadikban, és nagyon büszke voltam rájuk, mert csendben voltak, és segítettek túlélni a mai napot. Mondjuk este kicsit döcögősebbre sikerült. Azaz nem volt zökkenőmentes.
Na, szóval, gondoltam, amíg a gyerekek megfürödtek és vacsoráztak, összeszedtem magam annyira, hogy gondoltam, ránézek a leveleimre.
És.... 

Ma meglepő üzenet jött nekem egy régi (2015-ös) blogbejegyzésemmel kapcsolatban, ahol a hitemről írtam, és a nekem fontos dolgokról. Meg arról, hogy az evolúcióban nem hiszek, és erre próbálom tanítani a gyerekeket is, akik hozzám járnak.
Ez a kép volt abban a bizonyos blogbejegyzésben, amihez egy "kislány" írt, méghozzá a következőt: "Latom nem igazan erted az ateizmus lenyeget, de aranyos, hogy probalsz viccelodni vele. Kar, hogy felnottkent vagy ilyen hulye, hogy elhiszed a Bibliaban osszehordott sok hulyeseget es meg terjeszted is. :)
Válaszoltam neki 
De tényleg úgy gondolom, és egyre jobban azt látom, hogy a mai világban jobban szükség lenne az ILLEMTAN ÓRÁKRA, mint a Hit- és erkölcstanra.


4 megjegyzés:

  1. Nemrég én is szembesültem ilyennel. Nagyon fájdalmas volt, mert a 11 éves kislány ráadásul ismerős volt.... Sajnálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen... ennyit a kötelező hittan oktatásról... Mintha ez tényleg működne...Pedig nem!

      Törlés
  2. Gyógyulást kívánok! Bizony, se hit se illem némelyeknél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Gyógyulgatok, csak lassan megy.
      És igen, sajnos tényleg úgy van ez, hogy "bezzeg, a mi időnkben"... mert még akkor is mások voltak a fiatalok... Ismerték még - ha nagyjából is - a tiszteletet és az illemet.

      Törlés