2017. május 10., szerda

Zöldborsó-leves

A kedvenc levesem. Ez már évtizedek óta így van. Amikor anyukám főzte, akkor is nagyon szerette, amióta én főzöm, még jobban szeretem :) - Bocsi, anya! De anyukám is nagyon szereti, ahogy én főzöm. Így, amikor megyünk egymáshoz, akkor mindig készítünk egymásnak.
Most itt van az anyukám :)

És tudom, hogy ez a leves nagyon egyszerű, de akkor is.
A zöldborsó a jó Isten egyik legnagyobb adománya és ajándéka nekünk!
Semmi különleges nincs ebben a levesben. Csak zöldborsó, sárgarépa (jó sok), zöldség (fehérrépa) + zöldje, paradicsom, paprika, fokhagyma!!! (Kötelező bele!)
Én csak jól megpárolom a zöldségeket egy kis olajon, sóval, és pirospaprikával. Aztán pedig felöntöm vízzel, és teszek bele egy kis vegetát. És ennyi.
Az, hogy milyen tésztát teszünk bele, rajtunk múlik.

Viszont szeretném felhívni a figyelmeteket a tányéromra! Nem az ütött-kopottságára, mert ez már nagyon-nagyon régi tányér, és még csodálom, hogy ennyire bírja is, hiszen mindig nekiütöm valaminek, vagy valami mindig történik velük, de aki készítette: Simon Dóra, fazekas.
Nagyon szeretem az ő munkáit, és amikor csak tehetem, veszek tőle valamit.
Bár már régen találkoztunk, de előbb-utóbb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése