2020. augusztus 13., csütörtök

Lee Child: Összeesküvés

Ugye még emlékeztek arra, hogy írtam arról, hogy mennyire szeretem Lee Child könyveit? És arra is emlékeztek, amikor írtam arról, hogy karantén idején, mikor nem lehetett könyvtárba menni, nos, leárazás volt, én pedig rendeltem néhány könyvet. Tőle is. Tőle többet. 
Persze időm arra, hogy elolvassam nem igazán volt, hiszen keményen tanultunk a gyerekekkel és bár esténként olvasok, nem jutott rá energia. Vagyis olvastam, mert volt itthon néhány könyvtári is, amit meg vissza kellett volna már vinni, így inkább azok élveztek előnyt, ha mondhatom így. Amikor három hete elvittük a gyerekeket a szüleimhez (amikor mi is maradtunk néhány napot), gondoltam, jó döntés lesz a vonatra ezt a könyvet vinni. Tényleg az volt. A vonaton, ahol nagyon kényelmesen ültünk és szeretünk is vonatozni, belekezdtem és nem tudtam letenni. Aztán visszafelé is olvastam a vonaton, és már nem sok volt hátra. Ó, gondoltam, ez gyorsan fog menni. Hát nem! :( Az történt ugyanis, hogy belefogtunk a szobafestésekbe, és a pakolás, cipekedés, az örökös munka estére annyira elvette az erőmet, hogy amikor olvastam, tényleg nem is értettem, hogy mit. Pedig nagyon akartam tudni a végét, mert nagyon érdekelt. 
Szerintem Lee Child nagyon jó! 
Izgalmas, figyelmet lebilincselő, és valahonnan elindul, egy egyszerű szálból, és egy komoly bűnügyet ismerünk meg a végén. Hihetetlen.

Történet:
Négy ember utazik egy autóban. Kelet felé tartanak, azt remélik, Chicagóba érnek reggelre. A sofőr az útra összpontosít. A mellette ülő férfi vég nélkül sztorikat mesél. A hátsó ülésen egy feltűnően szótlan és ijedt nő gubbaszt. Jobbján egy nagydarab férfi, eltört orral, aki stopposként utazik a társasággal. Az ő úti célja Virginia. Jack Reachernek hívják. A haladásukat nehezíti azonban, hogy két útzáron is át kell jutniuk, nem sokkal korábban ugyanis egy nebraskai szivattyúállomáson egy férfi vérbe fagyott holttestére bukkantak. Az ügybe azonnal bekapcsolódik az FBI is, és kiadják a körözést: két férfit keresnek egy ismeretlen járműben...
 
Szerző: Lee Child
Kiadás éve: 2019
Kiadó: General Press Kiadó
 

Lee Child lebilincselően izgalmas krimijében senki és semmi nem az, aminek látszik. Az egyre növekvő feszültség, és az egyre sodróbb lendületű történet mindvégig kétségek és izgalmak között tartja nemcsak főhősünket, de az olvasót is, egészen a váratlan és kirobbanó végkifejletig. 
 
Van még néhány Child a polcomon, amit nem olvastam, gyűjtő vagyok, tehát még egy ideig lesz is, legalábbis amíg ír.
 
Én nagyon ajánlom őt. Mindig ajánlom. 
Nagyon szeretem olvasni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése