2020. szeptember 2., szerda

2. Hallgasd

"Hallgasd, fiam, a te atyádnak erkölcsi tanítását, és a te anyádnak oktatását el ne hagyd." Példabeszédek 1,8
Fotó: Férj
Minden nap jó, ha az ember valamilyen lelkesítő gondolattal indítja a reggelt. Most még nagyon korán van. Férj általában fél 5-kor kel, és én is. Utána már nem tudok visszaaludni. Ilyenkor mindig elcsendesedek egy kicsit, átgondolom a napot, hálát adok a napért, ilyesmi. 
Hallgatom a csendet. 
Ez néha jó, bár Marci, a kakasunk sokszor megtöri ezt. Már elég korán rákezdi, gondolom a szomszédok legnagyobb örömére. De Marcit (aki egyébként György 2.0, csak mi hívjuk Marcinak) ajándékba kaptuk, így sohasem lesz belőle leves, az biztos. Nálunk amúgy sem! :)
Aztán hajnalban kimegyek, megetetem az összes négylábú, szőrös, majd éhen haló családtagot, akik alig várják, hogy egy kis simogatást kapjanak, és nekem ez is feldobja a napomat. Hallgatom, ahogy a cicáim dorombolnak, és ahogy a kutyám lelkesen szalad utánam mindenhová.

Én alapvetően egy zajos ember vagyok, mert sokat beszélek, de ennek ellenére szeretem a csendet. Hiszem, hogy a csend gyógyít, és jobbá teszi a lelket. 
De a hallgatás, a meghallgatás amúgy is fontos kell, hogy legyen. Mindenkinek.


- Ez egy hosszú történet.. - Hallgatlak!
 Mert mindenkinek szüksége van arra, hogy hallgasson, meghallgasson, meghallgassák! A mai napon legyen ez így! Hallgass meg valakit, aki szeretne elmondani egy hosszú sztorit! Vagy egy rövidet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése