2020. szeptember 8., kedd

8. Választás

"De ha nem tetszik nektek, hogy az Urat szolgáljátok, válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni... De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk." (Józsué 24,15)

Kép: Férj
Úgy éljük az életünket, hogy mindig választani kell. Nem?
Választunk házastársat, párkapcsolatot, hiszen mindenki boldog akar lenni, és mindenki jól akar ebben (is) dönteni, de nem mindig működik jól.
Választunk jó és rossz között, amiben döntést kell hozni, hogy melyik úton megyünk tovább. És mindkettőnek megvan a következménye.
Választunk az ételek között, ki milyen olajat használ, melyik lisztre esküszik, melyik boltban mi az olcsóbb és mi hol szerezhető meg.
Választunk az étkezési szokások között, ki így, ki úgy táplálkozik, ki vega, ki vegán, ki húsevő, ki paleos stb.
Választunk pártot, (már ha választunk) vallást (szerintem mindenki választ, mert az ateista is dönt, nem?), választunk iskolát, barátokat, autót, ruhákat, bútorokat, sminkkészletet, cipőt, és még sorolhatnám.
Az egész életünk egy nagy választás.
Nem egyszerű választani, ha őszinte akarok lenni. Nem minden választás jó. Ezt viszont be kell valljuk.

Viszont azt tudom, hogy EGYETLEN választás a nagyon jó, mégpedig Istent választani.
Nekem.
Az én életemben ez egy jó és fontos választás volt.
Ez az ige nagyon sokáig kint volt a bejárati ajtónkon, Nagylánnyal mi rajzoltuk, de mivel papír alapú volt, tönkrement, de még mindig fontos nekem ez az igei gondolat. Istent választani nekem, személy szerint JÓ VÁLASZTÁS VOLT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése