2020. szeptember 9., szerda

9. Igazság

"Igazság jár előtte és követi őt az ő lépéseinek útján." Zsoltárok 85,14
Fotó: Férj

Ma erős fejfájással küzdök, vagyis már egy ideje küzdök vele. A sok feladat és teendő mellett ez is nagyon zavar, hogy lassítja a mindennapjaimat. Közben Zsófi itthon van, mert benáthásodott, és nem engedtem iskolába, nehogy tovább fertőzzön. Hamarosan bele kell mélyednem a fizika különleges világába. Úgy emlékszem, hogy valamikor (ha nem is volt a kedvenc tantárgyam, hiszen erősen humán vagyok!), gimnáziumban szerettem is. Mert hogy abból érettségiztem. Mondjuk nem nagyon volt más. A fizika és a kémia között lehetett választani, és hát akkor már a két rosszból, a jobbik rosszat választottam.
Akkor is igazságtalannak éreztem azt, hogy miért csak ez a két tárgy van. Tény, hogy én estin érettségiztem, és nem igazán vettek akkor minket komolyan.
Emlékszem, hogy a magyar tanár volt az osztályfőnökünk, aki elfelejtett bejárni órákra, meg nem tartott órákat, és bár nem akarok szerénytelennek tűnni, én jó voltam magyarból, (nem mondom, hogy nem felejtettem azóta sokat) de nyelvtan-és helyesírási versenyekre vittek a középiskolámból, meg már akkor is irodalmilag képben voltam, de mikor minden dolgozatomat hármasra értékelte, úgy, hogy nem volt benne piros javítás mondjuk, akkor feladtam egy idő után, és úgy éreztem, hogy NA, EZ NEM IGAZSÁG!
Nem volt az, de már továbbléptem ezen. Csak sajnálom, mert ha valamit mindig is komolyan vettem, az a magyar nyelv és irodalom tantárgy, kicsit még fanatikus is vagyok, de mindegy, ez van.
Aztán az életben az ember tapasztalja, hogy az ÉLET IGAZSÁGTALAN. Úgy, ahogy vagy.
Ám azt is megértettem, hogy ha csak erre nézek és ezt figyelem, akkor nem tudok továbbfejlődni, nem tudom megérteni azt, hogy mi az igazi IGAZSÁG. És bár kellett egy kis idő, most már tudom.
Ennyi.

Ui: Biztosan észrevettétek már, hogy ez a szeptember most nekem ilyen lelkizős hónap lett. Igen, muszáj kicsit átértékelni, átgondolni a dolgaimat, kicsit lelkibb megerősítésre van szükségem, és ebben a hónapban ilyen jellegű gondolatokat osztok meg. Leginkább magamnak, de ha TI is szívesen olvassátok, akkor nektek is. :)
Nekem ez most, a saját lelki életem fejlődése miatt nagyon kell!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése