A Március 8-i Országos Földimogyoró-fürt Napja a tökéletes nap arra, hogy megengedje magát ennek a finom, dekadens csemegének. A földimogyoró-fürtök a csokoládé édességét és a földimogyoró ropogósságát egyesítik, hogy mindkét világból a legjobbat nyújtsák. Ízlelőbimbóit megrázó ízprofiljával ez az évszázados találmány.
Az emberek szeretnek csokoládét adni az élelmiszerekhez. Az epertől a pirítós mályvacukorig a vágy, hogy a barna finomságot a gyengébb ízű ehető ételekkel kombinálják, többnyire bevált.
Hasonló volt a késztetése Howell Campbellnek, a tennessee-i nashville-i Standard Candy Company tulajdonosának is, aki úgy döntött, hogy többféle édesipari terméket, például mályvacukor nugát, pörkölt földimogyoró és karamell kombinál, és tejcsokoládéval vonja be, hogy egy cukorkaszeletet képezzen. Nem is sejtette, hogy találmánya ezer hajót fog vitorlázni, mivel a földimogyoró és a csokoládé ötvözetét amerikaiak millióival ismerteti meg.
Ez az édesség hamarosan amerikai szenzáció lett, és az emberek azóta sem tudnak elmenni a csokoládéval bevont mogyoró lenyűgöző ízétől. Az édes és a sós kontrasztos íze, a lágy csokoládé és a ropogós földimogyoró változó textúráival kiegészítve karácsonyfát világít agyunk örömközpontjában. Howell Campbell találmánya a mogyorót is magában foglaló cukorkák egész műfaját nyitotta meg, mivel a dió hamarosan jól azonosítható édesipari cikk lett.
Mivel a nagy szereplők, mint például a Reese’s Pieces és a Snickers a csokoládé és a földimogyoró kombinációjának slágerképletét választották, semmi sem kínálja ennek a szüreti duónak a legcsodálatosabb változatát, csak egy alázatos mogyorófürt. Könnyen elkészíthető, jól tárolható, íze pedig soha nem öregszik. Bár nem találjuk pontosan az ünnep kiváltóját, azért köszönjük meg nekik, mert alig várjuk, hogy felfaljunk egy adagot vagy hármat ebből a klasszikus amerikai édességből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése