2019. március 6., szerda

Nyugi van! # Eat cheese

Alapvetően nem vagyok sajtos. Ha rajtam múlna, akkor nem is lenne itthon, de mivel a családom legtöbb tagja nagy sajt-rajongó (kivéve a legkisebbet, ő nem eszik), mindig van itthon.
Szerintem léteznek finom sajtok.
Emlékszem, egyszer, amikor sok-sok-sok-sok éve Párizsban jártam, és eljutottam egy sajtpulthoz (akkor még itt nálunk nem volt ilyen széles a választék), csak álltam és tátottam a számat. Kóstolgattam is, bár most valószínűbb bátrabb lennék, mint akkor, mert 17 évesen hol bátor már az ember, főleg, ha egyedül megy el. Mármint a családja nélkül...
De a sajtos ételek nálunk nagy népszerűségnek örvendenek. Főleg, ha Férj főz. :) Tudjátok, ő az olasz konyha lelkes híve, és ott sok sajtos dolog készül.

A vegánok nem esznek sajtot sem, mert az ugye állati eredetű. 
Ha lehet, én is mellőzöm az étkezésemből, bár nem tiltakozom ellene. Csak nem szokott sűrűn az eszembe jutni, hogy ennék sajtot. Pedig szerintem is léteznek finomak. :) 
Nálatok ez hogy van?

2 megjegyzés:

  1. Tejérzékenység miatt maxszimum tejmentes növényi sajtokat fogyasztunk. De az áruk horror, így csak nagyon keveset. Ha lehetne, én bizony fogyasztanék sajtokat, sajtkrémeket, és a gyerekek is.. De így, ez kimarad az életünkből..

    VálaszTörlés
  2. A növényi sajt szerintem nagyon rossz. Én azt sem enném, csak hogy helyettesítsem. Inkább az igazi. De igen, ilyen problémákkal nehéz.
    Én egyébként nem szeretem, hogy helyettesíteni kell dolgokat. Együk, vagy ne együk. :)

    VálaszTörlés