2016. december 1., csütörtök

Adventi gondolatok 1.

Adventista vagyok, és adventváró. 

Várom vissza Jézust, hogy eljöjjön az ég felhőin. Nem kisgyermekként várom vissza minden évben karácsonykor, mert az már egyszer megtörtént. Már nem kell neki újra kisgyermekké válnia, hogy újra az életét adja értünk, mert ez is megtörtént már egyszer. 
Várom vissza Jézust, hogy újjáteremtse a Földet, és hogy megszűnjön a szenvedés, a halál, a fájdalom, mert ezt ígérte nekünk.
Printerest
"A békességes tűrésnek és a vigasztalásnak Istene pedig adja meg nektek, hogy ugyanazon indlat legyen bennetek egymás iránt Krisztus Jézus szerint. Hogy egy szívvel, egy szájjal dicsőítsétek az Istent, a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyját. Azért fogadjátok be egymást, miképpen Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére." (Róma 15,5-7)

"A legkisebb szükség sincs köztünk, testvéreim a széthúzásra és a nézeteltérésre. Nem lenne szabad ilyesminek előfordulnia keresztények között. Amikor csak szóltok, egység és szeretet sugározzon szavaitokból. ...
A bűn egyik borzalmas következménye, hogy elválasztja a közeli barátokat, viszályt támaszt testvér és testvér, felebarát és felebarát között.
A keresztényeknek nem volna szabad féltékenykedést és gonosz gyanakvást melengetniük magukban, hiszen ez az ördög lelkülete...
Isten nem bízta rá senki ember fiára mások megítélését, hiszen az ember ítélete elfogult, részrehajló, jellemvonásai következtében. Azt sem bízta az Úr senkire, hogy más lelkiismeretét megkösse. Az ember abban a veszélyben forog, hogy szeretet nélküli, rideg lelkületet tanúsít azok iránt, akik nem értenek egyet mindenben az ő elgondolásaival. Istenben nincs ilyen szűkkeblűség." (E. G. White)

1 megjegyzés: