2017. november 26., vasárnap

Stanglik leveles tésztából

Van az úgy, hogy az embernek nincs ideje sütni, rohan az idő, elfoglalt és sok esemény történik egyszerre a családban és a gyerekekkel. Tényleg régen készítettem már valami újat, legtöbbször ismétlődik mostanában nálunk sok étel, mert jelenleg könnyebb megoldani a helyzetet így.
De nem olyan régen megalkottam két nagyon finom dolgot. Az egyiket tanultam valakitől, a másikat meg magamtól. :)
Nem mintha nagy szám lenne, és eléggé egyszerű is az egész.
Úgy kezdődik, hogy menj be a boltba, és végy két leveles tésztát. :)
Igen, igen, van, hogy az ember eljut ideáig.
Ám, ami nagyon jó volt, hogy a Sparban találtam teljesen vegán tésztát (Tante Fannys Leveles tésztát), így ezt használtam.

1. Tésztát kihajtottam, bekentem pesztóval, majd megszórtam sült hagymával (tudjátok, ezt is lehet kapni a Lidl-ben is és a Sparban is, én nagyon szeretem, szendvicsre is és ételekre is szoktam tenni belőle) és a végén egy kis sajttal. (Azt, hogy növényi, vagy rendes, mindenkire rábízom.) Aztán rátettem a másik tésztát, jól összenyomkodtam, majd csíkokra vágtam és csavartam egyet. Sütőpapírra tettem, megkentem egy tojással, és megsütöttem. Szerintem nagyon finom lett.

 2. Ugyanez a változat, csak spenótos. Nekem fagyasztott volt itthon, jól lecsepegtettem, tettem hozzá egy kis fokhagymát, sajtot ebbe is, ugyanaz a művelet, csak ezt csavarás után szezámmaggal szórtam meg. Nagyon finom.
Ennél már bátrabb voltam, jobb is lett a színe. :)
De azért mindkettő nagyon finom volt.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése