2018. augusztus 2., csütörtök

A 100 éves színház,

amely új életre kelt...
Mégpedig egy könyvesboltként. :)
Ez a hely Buenos Airesben található, Barrio Norte városában.
Úgy akadtam rá, hogy a nyári gyerekanyaghoz keresgéltem, amelyik a Bibliáról szól. Tudjátok, mert a jelentése könyv, könyvek. Innen eljutottam a könyvtárakhoz, és aztán nézegetni kezdtem könyvtárakat, nagyokat, meg régieket, újakat és mindenfélét. Aztán rátaláltam erre a különleges könyvtárra.

Hát nem csodálatos?
Buenos Aires Barrio Norte nevű negyedében található a képeken látható gyönyörű és lélegzetelállító könyvesbolt, ami a El Ateneo Grand Splendid nevet viseli. Az épület eredetileg Grand Splendid néven nyitott meg 1919-ben, külön érdekessége, hogy akkor színházként működött. A színházat később mozivá alakították át, majd 2000-ben kapta mostani formáját, amelyet évente több millió turista látogat meg a világ minden tájáról.

A lenyűgöző épületet eredetileg Peró és Torres Armengol építészek tervezték, majd később a moziból könyvesboltra Fernando Manzone építész ötletei alapján építették át, aki a színház számos jellegzetességét és részét megőrizte, beleértve a színpadot, az erkélyeket, a hihetetlen építészeti részleteket és még a piros függönyt is. 2008-ban a The Guardian a világ második legszebb könyvesboltjaként hivatkozott rá, és ha megnézzük a képeket, akkor bizony, mi is szívesen elvesznénk a sorok között.


A több, mint 21 ezer (!) négyzetméter alapterületű könyváruházban nagyon könnyen elveszhetsz, de ezt talán nem is olyan nagy baj.
Én nagyon élvezném!


-_buenos_aires_argentina_-_5_jan-_2015-1




Forrás: cassyblacksmith.wordpress.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése