2018. augusztus 14., kedd

Arangyaluska átértelmezve

Nem olyan régen már vágytam egy kis aranygaluskára. Annyira nem rajongok érte, de vannak pillanatok, amikor az ember megkíván olyasmit, amit ritkán eszik és készít.
Főleg a lányaim szeretik nagyon a kalácsot, és így mindig van itthon. Szinte mindig vajas kalácsot szeretne reggelizni, de ugye azért néha jó a változatos étel, nem igaz? Nos, egyszer úgy alakult, hogy maradt otthon egy kalács. Van, amikor elfelejtkeznek róla. Szóval, volt kalácsom, a hűtőmben mindig van dió (édesanyáméktől rengeteget kapunk). Nos, gondoltam, dagasztani nincs kedvem, így használjuk fel, ami van:


Hozzávalók: 
Szakszerűen, ahogy hangzik, 8 szeletes, kapcsos torta formához:
2/3 kalács, 10 dkg darált dió, 1 vaníliás cukor, 5 dkg barna cukor, 5 dkg fehér cukor, 6 dl tej, 1-2 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás puding por, 1 citrom héja

Elkészítés:

A torta formát kivajazom, és megszórom darált dióval. A kalácsot szeletekre vágom. 
A darált diót, a barna cukrot és a lereszelt citrom héját összekeverem.
A pudingot 1/2 liter tejjel és 5 dkg cukorral megfőzöm. 
A maradék felforrósított tejbe vaníliás cukrot teszek, a formába lerakok egy réteg kalácsot. Egy evőkanál segítségével meglocsolgatom a kalácsokat, de nem túl sokkal, hogy ne ázzon el. Ezután megszórom dióval és rákenek egy réteg pudingot. Kb. 3 réteg fér a formába. 
A pudinggal úgy spórolok, hogy a végére maradjon 2-3 evőkanál, hogy az utolsó réteg kalács tetejét vékonyan még meg tudjam kenni, és erre szórom a diót. 
200  fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm.

Nagyon finom és gyors!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése