Nem olyan régen már vágytam egy kis aranygaluskára. Annyira nem rajongok érte, de vannak pillanatok, amikor az ember megkíván olyasmit, amit ritkán eszik és készít.
Főleg a lányaim szeretik nagyon a kalácsot, és így mindig van itthon. Szinte
mindig vajas kalácsot szeretne reggelizni, de ugye azért néha jó a
változatos étel, nem igaz? Nos, egyszer úgy alakult, hogy maradt otthon
egy kalács. Van, amikor elfelejtkeznek róla. Szóval, volt kalácsom, a hűtőmben mindig van
dió (édesanyáméktől rengeteget kapunk). Nos, gondoltam, dagasztani nincs
kedvem, így használjuk fel, ami van:
Hozzávalók:
Szakszerűen, ahogy hangzik, 8 szeletes, kapcsos torta formához:
2/3 kalács, 10 dkg darált dió, 1 vaníliás cukor, 5 dkg barna cukor, 5 dkg fehér cukor, 6 dl tej, 1-2 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás puding por, 1 citrom héja
Elkészítés:
A torta formát kivajazom, és megszórom darált dióval. A kalácsot szeletekre vágom.
A darált diót, a barna cukrot és a lereszelt citrom héját összekeverem.
A pudingot 1/2 liter tejjel és 5 dkg cukorral megfőzöm.
A maradék felforrósított tejbe vaníliás cukrot teszek, a formába lerakok egy réteg kalácsot. Egy evőkanál segítségével meglocsolgatom a kalácsokat, de nem túl sokkal, hogy ne ázzon el. Ezután megszórom dióval és rákenek egy réteg pudingot. Kb. 3 réteg fér a formába.
A pudinggal úgy spórolok, hogy a végére maradjon 2-3 evőkanál, hogy az utolsó réteg kalács tetejét vékonyan még meg tudjam kenni, és erre szórom a diót.
200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
Nagyon finom és gyors!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése