2018. augusztus 21., kedd

Kedvencem: Sült zöldség szójával

Nézegetek ám gasztroblogokat, és azon morfondírozom, hogy mit is keresek én ebben a világban?
Úgy értem a legtöbben nagyon szép ételfotókat készítenek, és nagyon szépen megdizájnolják a képeket, az oldalukat, hogy olyan profinak tűnjön.

Ez Nekem ez egyrészt nem megy, másrészt nem is érek rá. Nincs időm mindig fotózni, meg nem is jut az eszembe, hogy kellene. Nem olyan régen sütöttem egy karobos kalácsot, ami valljuk be, igen jól sikerült. De itthon is elfelejtettem lefotózni, meg a gyülekezetben is. Így majd kénytelen leszek újból elkészíteni, de nem biztos, hogy az már olyan lesz...
Nem tudom eladni így az oldalamat. Pedig biztosan lehetne jobban csinálni, jobban népszerűsíteni ezt az egészet. Az egészséges életmód ma nagy divat. De én nem divatból vagyok vega, hanem mert tudatosan így döntöttem, mert átgondoltam, átértékeltem az életemet, az állatokat, azt, hogy a jó Isten mit képvisel e tekintetben. És döntenem kellett.

Egyszer abba is akartam hagyni a blogolást e tárgyban, mert úgy voltam vele, Ugyan ki olvasna engem?, aki arról beszél, hogy azért főz, mert muszáj és nem azért, mert hűde nagyon élvezi!  Aztán kérték barátok, ismerősök (akik persze tőlem jobban és lelkesebben főznek), hogy ne tegyem, mert szeretik az egyszerű és gyors ételeimet.

Ez persze nagyon kedves tőlük, jól is esett, de ahogy nézem a sok összegyűjtött blogoldalt, még mindig gondolkodom, hogy van-e értelme. Még mindig nem tudom. Persze, jó, hogy egy helyre (a magam számára) is összegyűjtöm ezeket a recepteket, és amiket nem tudok vagy nem jut eszembe, hogy hogyan kell elkészíteni (mert van ám ilyen!) gyorsan kikeresem. Ez tényleg segítség. Nekem.

Így most ismét egy nagyon egyszerű ételt szeretnék megosztani Veletek.

Sült zöldség szójával

Igen, megint szója. Én nagyon szeretem, és az is nagyon jó benne, hogy gyorsan el lehet készíteni. Persze a szójára vigyázni kell, mert magas a fehérjetartalma (itt a válasz arra, hogy "mit is eszel te hús helyett?"), de mi nagyon szeretjük.

A zöldséget egyszerűen összevágom. Én ehhez mindig csak brokkolit, sárgarépát és hagymát használok. Ezek a kedvenc zöldségeim, de persze lehetne másokat is, de mivel az én egyik kedvencem és én eszek belőle jó sokat és nagy adagot, ezeket teszem bele. És hogy kicsit laktatósabb legyen, készítek hozzá szóját.
A zöldségeket beleteszem egy sütőzacskóba. Nálam nem hús sül benne, hanem zöldségek. Belerakom az összeset (jó sokat, hogy szinte alig lehet összekötni a végén). Belelocsolok olajat és megsózom. És mindig teszek rá a kedvenc fűszeremből, a majorannából. Ez az egy fűszer, amit mindig mindenbe (majdnem mindenbe) beleteszek.

A szója elkészítése is nagyon egyszerű.
Itt annyit tettem, hogy mielőtt befűszereztem elfeleztem a szójalapot, hogy többnek tűnjön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése