2019. július 8., hétfő

Jane Austen, Colin Firth és Mr. Darcy rajongóknak kötezelő!

Már sokszor mondtam, és még fogom is, hogy nagy rajongója vagyok Jane Austennek. Olvastam a könyveit, láttam a filmeket, és még mindig magával ragad a hely és a kor varázsa és szellemisége, és fantasztikus, ahogy Austen elkalauzol bennünket ebbe a világba. Én nagyon élvezem. 

Nos, valamikor július elején elmentem a könyvtárba. Gondoltam, nyárra hozok haza egy kis olvasnivalót, nem mintha itthon nem lenne. :) Pedig de!

Általában a szokásos könyvekhez megyek, mert sajnos nem túl nagy választék van a könyvtárunkban. Szép, nagy, meg minden, de nekem - mostanában - nincs kedvem mély gondolatú, filozofikus magasságú könyvek befogadásához. Volt időszakom, amikor csak azok érdekeltek, de most nem ebben a stádiumban vagyok. Úgyhogy a szokásosat hoztam: Grisham és Katie Fforde. Aztán meglepődtem, hogy találtam egy Lee Childet (nagy kedvencem, róla is fogok sokat írni). Ám gondoltam, hogy most van időm, nem kell rohanni, ráérek nézelődni. Legtöbbször időhöz vagyunk kötve a könyvtárban, pedig ezt nem lenne szabad. De most úgy döntöttem, hogy nézegetek. Találtam is olyan könyveket, amelyek elnyerték a tetszésemet, és hamarosan hazajönnek velem. :) Mindenesetre a biztosra mentem... :), és egyszer csak megláttam! 
És tudtam, hogy haza is hozom!
Így is lett, de aztán volt még néhány elolvasnivalóm, úgyhogy maradt. Ám most, hogy a hétvégén kettesben töltöttük Férjjel, nyaralás címén, gondoltam, elviszem magammal ezt is, könnyed lazításként, és jól tettem. 
1 nap alatt elolvastam. 

Most mondom, nem mély olvasmány. Romantikus, és nagyon cuki.
"Elragadó! A hozzám hasonló megszállott Austen-rajongók számára ez a legnagyszerűbb tisztelgés előtte, amit valaha is olvastam." (Stephenie Meyer)

"Hale, akárcsak Austen, remekül ért hozzá, hogy finoman kifigurázzon mindent, ami nevetséges - mögötte ott húzódik a sokkal komolyabb történet is: az, ahogyan egy nő megtanulja, hogy különbséget kell tennie az álmok és a valóság között, és ahogy rájön, hogy olykor a valóság jobb, mint az álmok. Lehet egy nyári olvasmánynak ennél szebb üzenete?" - Book Page

Jane fiatal New Yorki nő, aki mintha képtelen volna rátalálni az igazira - talán azért, mert titokban megszállottan rajong Mr. Darcyért, ahogyan Colin Firth játszotta a Büszkeség és Balítélet adaptációjában.
Ám amikor egy jómódú rokona örökül hagy rá egy Austen-mániás nők számára kitalált angliai vakációt, Jane ábrándjai arról, hogy megismerkedjen a tökéletes régensség korabeli úriembereivel, hirtelen valóságosabbá válnak, mint azt valaha is képzelte volna.

Nagyon élvezetes. És én, mint Austen, és Darcy rajongó (CSAK ÉS KIZÁRÓLAG COLIN FIRTH!), mondhatom jót szórakoztam a könyvön.
Higgyétek el, jót tesz a léleknek!
Nagyon ajánlom vérbeli romantikusoknak!

Ui: Shannon  Hale neve ismerős lehet. A suttogó című mű is az ő tollából került ki.

És egy utolsó gondolat, magától az írónőtől, amit a Köszönetnyilvánításban olvashatunk:

"És drágám, tudod, hogy ez a Colin Firth-dolog nem komoly. TE vagy az én álmaim  embere, és az én valós emberem is. Nem kell nekem az égvilágon más fickó rajtad kívül. Ez csak amolyan nőcis dolog, esküszöm." 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése