Nálunk annyira nem népszerű, a családban Férjjel mi esszük (sajnos a gyerekeim nem szeretik az új dolgokat... sokszor úgy érzem, hogy ez az én hibám, de mit van mit tenni, így alakult), bár ő is inkább a bulgurt kedveli.

De a szója elkészítése sem bonyolult.
Sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt, de nem szét, akkor leöntöm róla a forró vizet és hideg vízbe áztatom, legalább kétszer. Ez veszi el azt a jellegzetes szójaízt vagy "szagot", amivel sokan nem tudnak mit kezdeni. Aztán kinyomkodom belőle a vizet, és valamilyen fűszersót teszek rá. Én legjobban a Gyrosat szeretem. Többet kipróbáltam, ez jött be.
Hagyom állni ebben a sóban, de engedem, hogy jól átvegye az illatát, majd megszórom egy kis liszttel, és kisütöm olajban. Nem sokban.
Aztán egymásra teszem és már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése