2019. július 23., kedd

Napraforgófasírt

Eredetileg ez dióból készült, de arra gondoltam, hogy most valamit újítok.
Így benéztem a hűtőbe, és találtam benne egy kis napraforgót. Úgyis ritkán szoktam használni így (leginkább pogácsa vagy kifli tetejére teszem), így most ezt készítettem:

Hozzávalók:
20 dkg darált dió vagy napraforgómag, 4 teáskanál őrölt paprika, 2 teáskanál egész kömény , 2 teáskanál vegeta (vegamix), fél teáskanál só, 2 teáskanál olaj, 1 fej zúzott fokhagyma, 1 bögre zsemlemorzsa (de én ezt nem mértem, csak szemre néztem), 2 közepes burgonya, amit lereszeltem
Én tojást tettem bele, de a vegánok egy kis vizet használhatnak, apránként adagolva!

Elkészítés:
Keverjük össze ezeket az anyagokat egy tálba, és hagyjuk állni.
Ha szükséges, keverjünk hozzá zsemlemorzsát (nekem nem kellett).
Kis fasírtokat formázunk belőle, és megsütjük.

2 megjegyzés: