2020. december 12., szombat

Hálás vagyok #53.

Éppen arról beszélgettem valakivel a héten, hogy mostanában elég sok rossz történt a családban állatügyileg. Elvesztettük Pogót, Tekergőt (ő a mama kutyája, aki már nagyon öreg volt), elütötték az egyik befogadott cicánkat, aztán meghalt Red is. Már csak két macskánk maradt, plusz a tyúkok és Marci a kakas. Aztán egy héttel ezelőtt eltűnt Ray is. Nem szokott elmászkálni itthonról, noha kint étkezik és wc-re is kiment. Mindig a kazánházban volt, vagy az előkészített kis kosárkájában. Nem tudjuk mi történt, de eltűnt. Azt hittük, hogy valaki elvitte, mert olyan cuki és szelíd volt. Erre tegnap megjelent, és sérült volt. Nagyon megvisel ez mostanában engem.
Valaki azt mondta, hogy el kell altatni, de nem tenném meg. Hiszen nincs baja, és nem is tartom megoldásnak. EZ a könnyű része. Szeretni fogjuk. 
Én viszont nehezen küzdök meg a lelki terhekkel. E tekintetben. Elég maga alatt van most a lelkem. 
De azért volt a héten sok apró öröm.

♥ borsóleves ♥ Zsófival sokat tanulunk, és meglátszik a jegyein. Az is ha nem. :( ♥ színes falevelek ♥ Mikulásozás vagy mi...  ♥ Télapós-és karácsonyi dalokat énekelni a gyerekekkel az iskolában ♥ elkészítettünk egy kedves kis karácsonyfát ♥ amikor azt érzed, hogy szeretnek ♥ Dávidom kedves mondatai  ♥ 1 órát egyedül töltöttem, és boltba mentem  ♥ Kisfiammal egyiptomi lapbookot készítettünk történelem órára ♥ a Postán találkozni egy régi ismerőssel, és másokkal beszélgetni ♥ elfáradni  ♥ tanulni egy másik kisfiúval, aki nem Dávid, de akit nagyon szeretek  ♥ sokat nevetni a gyerekekkel (imádom, hogy van humorérzékük!)  ♥ rántott karfiol nagy mennyiségben! ♥ 1 óra csendes foglalkozás mindenkinek (szerdánként ez a kedvencem) ♥ Nagylányom és Kisfiam együtt jöttek haza kettesben az iskolából. ♥ azt érezni, hogy elfogadtak a tanárok is ♥ a német dolgozatom 100 %-os lett :) ♥ Csoki Milka Mikulás enni ♥ blogokat olvasni, mert nagyon elmaradtam vele, és olyan jó tudni, hogy másokkal mi történik... :)

  ♥ Zsófival Napoleonos lapbookot készíteni ♥ Nimród zongorázik ♥ vettem egy csomó kartont, remélem hamarosan alkotok belőle ♥ Dávidommal öröm tanulni ♥ Szívecskét kaptam tőle ♥ Zsófit boldognak látni ♥ Újra elkezdtem a hittant, de csak Katával az iskolában (pont akkor nincs órám!) ♥ német órára járni  ♥ hazajött az elveszett cicánk, bár csak 3 lába van már :( ♥ Túró Rudi ♥ Ziva cicánk, aki 13 éve velünk van ♥annyira szeretem a gyerekeimet, hogy csak na! ♥ hiányzik a gyülekezet ♥ chipset enni  ♥ a mi kis műtött cicánk hősiesen túlélte az éjszakát ♥ a gyerekeimmel bibliai történetekről beszélgetni ♥ színezni ♥Ray segít Katának hegedülni (még 4 lábbal) ♥online istentiszteleten részt venni ♥

 És nektek?

1 megjegyzés: